El afán sin límite (2020)   
-Assaig-

L’autora desvetlla la relació directa entre els hàbits humans i la situació actual de perill que viu el nostre planeta. A partir de la història darrera dels grans invents científics (com l’energia elèctrica, l’agricultura a gran escala o la fabricació en cadena dels automòbils) que, tot i els seus beneficis, alliberen gasos d’efecte hivernacle, continua explicant les conseqüències actuals i futures de l’emergència climàtica global, i les accions que tots podem emprendre per lluitar-hi en contra.

Llegir el primer capítol

Disponibilitat


La memoria secreta de las hojas (2017)   
-Assaig autobiogràfic-

Aquesta és la història de l’autora per construir el seu propi laboratori i les eines necessàries per desxifrar el que, segons ella, és el centre i l’origen de l’univers, una màquina inventada fa més de quatre cents milions d’anys. Explica com sobreviuen els cactus, per què les fulles més grans creixen a la panxa de l’arbre, la multiplicitat de les seves arrels o la mida exacta d’un bosc. També en parla del seu arbre preferit, la pícea blava.
El relat és enlluernador i inspirador, ple de moments transcendents i llargues nits sense més companyia que un espectrometre de masses, un bloc de notes i el pinyol d’una cirera.

Booktrailer

Llegir el primer capítol

Disponibilitat