El taxidermista de la plaça Reial (2021) -Assaig històric-
Aquesta és la història de la que va ser la botiga de ciències naturals més important de Barcelona durant més d’un segle. El seu fundador Lluís Soler Pujol i els seus descendents van fer d’aquest establiment un referent en el món de la taxidèrmia i, alhora, un espai de difusió de la història natural, de la ciència, un punt de trobada de col·leccionistes, científics, aficionats i curiosos.
Un relat explicat des d’una triple perspectiva: l’emotiva, a partir de les olors pròpies de l’activitat de la botiga, que recrea Núria Viladevall, besnéta de Soler Pujol; la històrica, a càrrec de Miquel Carandell; i la de testimonis diversos. Una crònica d’un comerç singular que va obrir a finals del segle XIX i que, alhora, és també el relat d’un temps i d’un país.
De les gàbies als espais oberts : història i futur del Zoo de Barcelona (2018) -Assaig històric-
En el llibre es reflecteix la renovació que ha tingut lloc al Zoo de Barcelona des de mitjans del segle passat, fent una mirada històrica sobre la transformació experimentada entre els anys 1955 i 1970, de gàbies amb barrots a espais oberts amb dependències naturalitzades per als animals.
De fet, aquest és l’eix central: explorar nous espais, espais oberts, que, tenint en compte el debat sobre aquesta mena d’instal·lacions, ens farà pensar també sobre el futur del Zoo i dels seus habitants.
Barcelona, ciència i coneixement (2017) -Assaig històric-
En aquest llibre es retrata Barcelona des del punt de vista de la ciència i el coneixement, recollint els fets científics més rellevants, esdevinguts a la ciutat, i relacionats amb la salut i la medicina, l’estudi de la natura, els esforços dels científics barcelonins per assimilar les lleis de la física i la química, i el paper de la ciència en el desenvolupament de les xarxes de comunicació, la producció i distribució d’energia.