Televisions públiques

teles

TV3 a la carta
El servei a la carta dels canals de TV3 permet recuperar programes emesos per la cadena. L’oferta és molt àmplia i hi podeu recuperar documentals.

RTVE a la carta
Servei a la carta dels canals de TVE. Com el servei de TV3, permet accedir a programes ja emesos. RTVE a la carta té un apartat específic per a documentals de ciència i tecnologia.

Deuwatts
Deuwatts no emet documentals, és un programa d’entrevistes i divulgació científica. Els convidats de Lluís Reales (professor de la UAB) formen part del nostre ecosistema científic i cultural i retraten l’estat de la ciència al país. El programa s’emet a Betevé.

Repositoris

repositoris

Europeana
Europeana és una biblioteca digital que vetlla per mantenir i difondre el patrimoni cultural europeu. Conté documents d’accés lliure, entre ells vídeos. Però si cerqueu documentals científics d’actualitat aquest no és el vostre recurs.

Internet archive
Aquesta biblioteca digital neix amb la voluntat d’arxivar el material publicat a la xarxa per assegurar-ne la preservació. La major part dels documents que en formen part són de domini públic o s’han publicat sota una llicència Creative Commons, o similar. Hi trobareu material audiovisual.

Plataformes

plataformesdocu

BBC News Mundo
Canal de youtube de la BBC que ofereix material documental breu. Una de les llistes está dedicada a ciència i la tecnologia.

DocumaniaTV
En aquesta videoteca de documentals podeu cercar per títol o navegar per categories i canals.

Documentary heavenPlataforma on podeu localitzar documentals organitzats per categories, com ara ciència, espai, medi ambient, natura, salut o tecnologia . Els documents no estan allotjats a Documentary Heaven. 

National geographic
National Geographic España manté un blog on allotja vídeos curts. Hi ha altres seccions com ‘La foto del día’, ‘Test’, i ‘Ciencia y Naturaleza’.

Top documentary films
Podeu cercar títols concrets o navegar entre categories, com ara Environement, Health, Nature, Science i Technology.

Plataformes amb una modalitat d’accés gratuït

plataformesdocu31

ATRES player
La plataforma forma part del grup Antena 3. Hi ha dues modalitats d’accés gratuïtes: l’usuari anònim i el registrat. El primer no s’identifica ni registra i pot accedir als continguts en directe o de data recent, amb publicitat inclosa. El registrat té accés a un catàleg de programes més ampli. La modalitat de subscripció de pagament és la Premium.

Netflix
Netflix ofereix l’accés lliure a alguns continguts. Només cal entrar al seu canal de YouTube i triar la secció ‘Educational documentaries’.