aturatzoologia

Mentes maravillosas: lo que piensan y sienten los animales (2017)   -Assaig-

Entrellaçant dècades d’observacions de camp amb nous i sorprenents descobriments sobre el cervell, aquest llibre ofereix una visió íntima de la conducta animal que suprimeix les clàssiques fronteres que separaven fins ara als éssers humans de la resta d’animals.

Amb la lectura, els lectors podem viatjar al Parc Nacional d’Amboseli -en el paisatge amenaçat de Kenya- on els ramats d’elefants lluiten per sobreviure a la caça furtiva i a la sequera. Després al Parc Nacional Yellowstone, per observar els llops i com gestionen la tragèdia personal d’un ramat. I, finalment, ens submergim en la sorprenent i pacífica societat de les orques que viuen a les aigües del Pacífic Nord-oest.

Mentes meravillosas ofereix una visió il·luminadora de les personalitats úniques dels animals a través d’històries extraordinàries sobre la seva alegria, pena, gelosia, ira i amor. La similitud entre les consciències humana i no humana, el coneixement d’un mateix i l’empatia ens porta a tornar a avaluar com interactuem amb els animals. Safina argumenta que així com nosaltres pensem, sentim, fem servir eines i expressem emocions, altres criatures i ments amb les quals compartim el planeta també ho fan.

Disponibilitat

carl_safina_1

Carl Safina (New York, 1955) és doctor en Ecologia, investigador de la Stony Brook University, i divulgador científic.

Biografia

Compte de Twitter

Entrevista: “El hombre que ‘habla’ con los animales”, a El Confidencial (2017)

Entrevista: “Solo los humanos matamos animales de forma miserable”, a El País (2017)