Coincidint amb l’exposició, la Biblioteca de Ciència i Tecnologia organitza l’acte “Ciència i poesia al campus UAB” el dimarts 19 de desembre de 2023, a les 13h, que comptarà amb la presència de quatre membres de la comunitat científica del campus UAB que també escriuen poesia, i que van respondre a la crida de la Biblioteca per col·laborar en l’exposició. Es tracta de:

  • Hugo Cano (estudiant del Doctorat en Genètica),
  • Sara Dallarés (professora del BABVE de la Facultat de Biociències),
  • Daniel Martín (investigador a l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), i
  • Jordi Vallverdú (ICREA Acadèmia Researcher del Departament de Filosofia de la Facultat de Filosofia i Lletres).

     

Quatre talents, els versos dels quals ressonen amb veu pròpia!

(Per llegir els poemes, clica sobre la imatge)

L’Hugo Cano Fernández (Aranda de Duero, 1996) es va graduar en Biologia a Múrcia, va passar per l’University College of London per realitzar el MSc in Palaeoanthropology and Palaeolithic Archaeology, i actualment és estudiant del Doctorat en Genètica (UAB).

Molt actiu en l’escena poètica de Cartagena, ha publicat dos poemaris:

La Sara Dallarés Villar (Barcelona, 1989) és Doctora en Biologia Marina i Professora lectora del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d’Ecolgia (Facultat de Biociències, UAB).

Escriu poesia ocasionalment, relacionada amb la natura, i en castellà (la seva llengua materna). A més, quasi sempre l’acompanya de les seves il·lustracions realistes (dibuix lineal a tinta per treballs taxonòmics i morfològics d’animals, i il·lustració més creativa).

En Daniel Martín Jiménez (Sòria, 1987) és Doctor en Física de la Matèria Condensada i Nanotecnologia, i investigador a l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC).

A nivell poètic, a banda d’escriure, fa ressenyes sobre llibres de poesia, com la dedicada a Silvano Andrés de la Morena. Ha estat també guardonat amb un premi nacional de poesia: la 10a edició del concurs ‘Un Soneto para Soria’.

I ha escrit el poemari:

El Jordi Vallverdú Segura (Badalona, 1973) és Doctor en Filosofia, especialitzat en la Filosofia de la Ciència i la Computació, la Robòtica i l’IA. I, actualment, és ICREA Acadèmia Researcher del Departament de Filosofia (Facultat de Filosofia i Lletres, UAB).

Escriu poesia en format haiku, ha guanyat algun premi menor, i publica els seus versos -de caire ontològic o naturalista- en format obert a través de la xarxa social Facebook.