Artisti ticinesi in Europa, XIII-XIX secolo inclou notícies sobre els clients estrangers dels artistes suïssos italoparlants. Una secció d’e-rara digitalitza llibres que foren posseïts per personalitats suïsses.
La residència estival dels comtes (més endavant, ducs: vegeu a Torí) de Savoia era el castell de Chillon (un altre lloc).
El jurista Bonifacius Amerbach, amic d’Erasme de Rotterdam i Hans Holbein el Jove, i el seu fill Basilius, formen a Basilea un gabinet que salva moltes obres de la destrucció iconoclasta. Adquirit per l’ajuntament de la ciutat el 1661, està en l’origen dels actuals Kunstmuseum i Historisches Museum de Basilea.
Grans col·leccions suïsses del segle XX són: l’Oskar Reinhart a Winterthur, que ha donat lloc a dos museus, a Römerholz i a Stadtgarten; la d’Emil Bührle a Zuric; la del baró Thyssen-Bornemisza, abans a Lugano, ara a Madrid i, en menor part, al Museu Nacional d’Art de Catalunya (Barcelona); la de Gérard J. Corboud, donada al Wallraf-Richartz Museum de Colònia; la de Jean-Paul Barbier-Mueller, origen del Musée Barbier Mueller de Ginebra i de la seva desapareguda filial de Barcelona (subhastada el 2012).