Resum del més significatiu de la nova reunió del Grup de Treball LOSU del 4/3/24:

  1. El Govern informa que les transitòries que permeten endarrerir 3,5 anys l’estabilització i la promoció dels professors associats, així com el nou règim de dedicació del PDI o la possibilitat d’endarrerir un any més l’aprovació d’un nou Estatut o la constitució dels nous Claustres i Consells de Govern, segueixen el seu camí al Congrés i podrien aparèixer a BOE al mes de maig a la Llei d’Ensenyaments Artístics. Des de CSIF lamentem aquestes mesures que suposen: alentir la lluita contra la precarietat estabilitzant amb un contracte indefinit els Professors Associats, limitar la millora de la qualitat de la plantilla, mantenint altes taxes de temporalitat al PDI i el no acompliment amb Europa, no arribar a passar del 40% al 8% màxim de contractacions temporals i endarrerir l’aplicació del nou règim de dedicació que perjudicarà clarament les plantilles universitàries, començant pel PDI permanent.
  2. Discrepàncies entre Govern i Rectors pel nombre de places d’Ajudant Doctor del Programa INTEGRA per atendre la reducció en la dedicació del professorat contractat (Associats de més de 120 hores i nous Ajudants Doctors LOSU de 180 hores). El Govern parla de treure en els propers 4 anys 4.200 places i els Rectors assenyalen que en són necessàries 5.036. A CSIF ens preocupa aquest joc que transforma 5.036 en 4.200 utilitzant criteris correctors o coeficients de reducció.
  3. Oposició de totes les Comunitats Autònomes als termes econòmics del Programa INTEGRA proposat pel Govern. El Govern proposa finançar 1.364 places el primer any i que les comunitats autònomes financin 2.836 la resta d’anys. Les CC.AA. proposen una cosa semblant al Programa Ramon i Cajal en què el Govern assumiria tot el cost durant els primers 6 anys i després les CC.AA. durant la resta de la vida laboral dels contractats, aproximadament altres 30 anys, incloent ascensos i complements. Des de CSIF demanen un acord entre Govern i CC.AA. per poder afrontar els problemes de plantilles creats amb la LOSU.
  4. El Govern anuncia que Hisenda donarà el vistiplau per a la concessió de la compatibilitat per a Professors Substituts. Assenyala que, probablement, es recollirà a la Llei de Pressupostos.