CSIF convocat per a negociar l’Estatut del PDI

Després de la recurrent reivindicació de negociar sense més retards l’Estatut del PDI, CSIF ha estat convocada pel 10 de maig pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats per començar a treballar l’esborrany de l’Avantprojecte de Llei de l’Estatut del PDI Personal Docent i Investigador.

Preocupació sobre l’adopció (per part d’algunes universitats) de mesures per acomplir amb la LOSU i que poden perjudicar al PDI i a la qualitat de la docència.

S’està comprovant que hi ha una gran quantitat d’iniciatives per implementar la LOSU, i que algunes universitats públiques estan adoptant mesures que podrien resultar lesives per al PDI. Com a mostra, s’indiquem algunes de les més significatives que s’han detectat:

  • Conviuran Professors Ajudants Doctor amb 240 hores i els nous PAD de la LOSU de 180 hores. CSIF recomana que, per evitar problemes i recórrer permanent als Tribunals, s’acordi per a totes les places les 180 hores de l’Art. 78c de la LOSU sense afectar les retribucions.
  • Simultaneïtat de contractes (indefinits i temporals) a Professors Associats; considerem que, o bé ja es fan els contractes indefinits de la LOSU o es prorroguen els contractes LOU fins al 31 d’agost de 2028.
  • Ampliació dels grups fins a 120 alumnes per complir amb la reducció d’hores de la LOSU amb el deteriorament evident de la qualitat docent.
  • Recomanació als Professors Associats que es presentin com a Professors Substituts i que pot significar la “precarització de la precarització de la universitat” a través, ara, de la figura del Substitut.