CSIF ha demanat a la ministra d’Inclusió i Seguretat Social revisar i corregir l’Ordre que regula la cotització dels antics becaris de recerca i també s’ha sol·licitat negociació a la Secretària General de Recerca del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Tal i com ja vam publicar, des de CSIF veiem positiva la mesura però rebutgem que no es pugui reconèixer tot el període que es va estar de becari i considerem excessiva la quantitat a aportar per aconseguir aquest reconeixement.

CSIF lamenta que la Seguretat Social -encara que permeti fraccionar el pagament- cobri l’important quantitat de 288,3 euros per cada mes que s’incorpori a la vida laboral ja que, a diferència del que va passar el 2011, les quotes es calcularan com si aquests períodes formatius es fessin l’any 2024.

És per això que hem sol·licitat formalment a la Ministra d’Inclusió i Seguretat Social una reunió urgent per analitzar com es pot revisar i corregir aquesta ordre ministerial que ha estat feta sense cap negociació sindical.

Considerem que els temes a tractar són:

  • Permetre ampliar els anys cotitzats.
  • Reduir dràsticament la quantitat a aportar pels antics becaris.
  • Assumpció per part de l’Estat d’una part significativa de la cotització.
  • Inclusió dels col·lectius que han quedat fora de l’Ordre.
  • Procurar que el temps aconseguit computi a efectes de reconeixement de triennis.