Les dades provenen d’un treball de recerca propi realitzat anteriorment, llavors:

  • Si les dades no eren de caràcter sensible i encara les teniu o estan dipositades en un repositori, llavors podeu recuperar les dades
  • Si les dades eren de caràcter sensible i es van haver de destruir, llavors cal reiniciar de nou la recollida de dades tal i com es va fer, ja que a efectes de la llei de protecció de dades (LOPDGD) l’objecte de les dades és diferent
  • Les dades eren sensibles i estan anonimitzades en un repositori, llavors les podeu recuperar

Les dades provenen d’un treball de recerca aliè realitzat anteriorment, llavors:

  • Tinc la referència del data set però no sé on localitzar-lo: Les referències dels datasets o conjunts de dades incorporen un identificador permanent, preferentment el DOI (Digital Object Identifier) , que permet accedir al conjunt de dades independentment del repositori on estiguin allotjades.
  • No tinc cap referència ni sé del cert si hi ha dades en obert: Si no teniu la referència podeu fer cerques a través de la web de Datacite accedint a la plana Find a dataset  Allí hi trobareu el DataCite Metadata Search que permet usar les metadades associades al dataset per fer les cerques (paraules clau, data de creació, etc.).

També podeu consultar:

Última actualització d'aquesta pàgina: 12 febrer 2024