Si esteu interessats en publicar en accés obert teniu a l’abast diferents opcions:

1.- Utilitzar el repositori institucional de la UAB:

Dipòsit Digital de Documents de la UAB (DDD) on podreu autoarxivar la vostra producció científica per tal de fer-la accessible lliurement i gratuïta per Internet. En la pàgina web Accés Obert trobareu les dues vies habilitades per autoarxivar les vostres publicacions.

Si els documents que voleu dipositar han estat publicats per editorials comercials cal que verifiqueu prèviament:

  • Les polítiques d’autoarxiu de les revistes. Ho podeu fer a través del contracte de cessió de drets (Copyright Transfer Agreement) o consultant les plataformes Sherpa-Romeo, o bé
  • si l’editorial us autoritza a autoarxivar el document en alguna de les seves versions al DDD.

2.- Publicar en revistes d’accés obert:

Si l’opció que escolliu és la de publicar en revistes d’accés obert podeu consultar el directori DOAJ (Directory of Open Access Journals) per conèixer les revistes que publiquen tots els seus continguts en obert. Per a revistes de l’àmbit hispà consulteu Redalyc o bé el Servei de Revistes Digitals de la UAB.

3.- Publicar en revistes híbrides:

Cada vegada més hi ha revistes de subscripció que permeten publicar articles en accés obert. A aquest tipus de revistes se les anomena híbrides. Per tal que aquests articles puguin ser publicats en obert, l’autor/a de l’article, el grup de recerca o la institució on pertanyen han d’abonar un APC a l’editorial en concepte de despeses de publicació. La resta dels articles de la revista només poden ser consultats per qui pagui la quota de subscripció.

Si sou investigador/a de la UAB us recomanem que consulteu la pàgina sobre Finançament per publicar en accés obert.

Si la vostra recerca ha obtingut finançament consulteu els requeriments per publicar en accés obert de l’organisme finançador i el marc legal vigent.

Última actualització d'aquesta pàgina: 12 desembre 2022