El Plan S fomenta l’accés obert immediat a les publicacions de recerca: això implica que no es pot imposar cap tipus d’embargament als documents. Per facilitar als investigadors la possibilitat de publicar en revistes de subscripció, cOAlition S ha posat en marxa una estratègia per tal que el personal investigador que hagi de complir amb els requeriments del Pla S pugui posar en obert la seva recerca publicada en revistes de subscripció.

Aquesta estratègia passa per sol·licitar a més de 150 editorials científiques que permetin dipositar la versió acceptada dels articles en repositoris amb unes llicències Creative Commons determinades i sense imposar cap tipus d’embargament.

Per tant, la Right Retention Strategy és una iniciativa encaminada a modificar les polítiques editorials de les revistes.

Última actualització d'aquesta pàgina: 12 desembre 2022