El nostre grup de recerca pertany al Consorcio Centro de Investigación Biomédica en Red (CIBER) des de la seva creació en 2007, més específicament a l’àrea de Bioingeniería, Biomateriales y Nanomedicina, amb el codi CB06-01-0010, un grup liderat pel Prof. Carles Arús des de la seva creació fins novembre de 2024, quan la Dra. Ana Paula Candiota ha assumit el lideratge. Aquest grup ha comptat amb investigadors sénior de contractació estable com Margarida Julià (període 2007-2021) i Ana Paula Candiota (període 2007-2023), apart de diferents membres relacionats als estaments clínics, recerca bàsica i bioinformàtica. El grup dirigeix també la Unitat 25 de la ICTS NANBIOSIS.

Objectius i àrees temàtiques

L’objectiu del CIBER, creat per iniciativa del Instituto de Salud Carlos III (ISCIII), és impulsar la investigació d’excel·lència en Biomedicina i Ciències de la Salut. Per a aquesta finalitat, es concentren esforços i recursos interdisciplinars i multiinstitucionals amb una dedicació preferent de recursos al voltant de xarxes de coneixement conformades per centres i grups d’investigació d’institucions públiques i privades. Podreu veure un resum de la iniciativa CIBER en el vídeo corporatiu a continuació.

L’origen del CIBER remonta a 2006 quan es van crear set consorcis (CIBERBBN,  CIBEREHDCIBERBNED,  CIBERER,  CIBERESCIBERESP y CIBEROBN). En 2007 es van crear altres dos consorcis, CIBERSAM y CIBERDEM. En 2013, amb efectes a 1 de gener de 2014, en el marc del Pla de reestructuració i racionalització del Sector Púbic, es va aprovar la integració de CIBER-BBN, CIBEREHD, CIBERER, CIBERES, CIBERESP, CIBEROBN, CIBERDEM y CIBERSAM en único Consorcio denominado Consorcio Centro de Investigación Biomédica en Red, CIBER. El 1 de gener de 2017, per la convocatòria de la Acción Estratégica en Salud 2013-2016, s’incorporen noves àrees temàtiques i nous grups al Consorcio CIBER. Les noves àrees temàtiques creadas son les següents: Fragilidad y Envejecimiento Saludable (CIBERFES), Enfermedades Cardiovasculares (CIBERCV) i Cáncer (CIBERONC). Finalmente, en gener de 2022 finalitza el procès d’integració de noves àrees amb la creació del CIBER de Enfermedades Infecciones (CIBERINFEC) y la incorporación del CIBER de Enfermedades Neurodegenerativas (CIBERNED).

Actualitat

Actualment, el CIBER té una plantilla de 831 persones i  5.654 investigadors i investigadores adscrits, integrats en 518 grups d’investigació, sense estar físicament associats, i lligats a 104 institucions consorciades que pertanyen a Administracions i Institucions del sector públic i privat de diferents Comunitats Autònomes.

El programa científic del CIBER s’orienta al voltant de les següents àrees d’investigació:

  • Bioingeniería, Biomateriales y Nanomedicina (CIBER-BBN)
  • Diabetes y Enfermedades Metabólicas (CIBERDEM)
  • Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición  (CIBEROBN)
  • Enfermedades Hepáticas y Digestivas (CIBEREHD)
  • Enfermedades Raras (CIBERER)
  • Enfermedades Respiratorias (CIBERES)
  • Epidemiología y Salud Pública (CIBERESP)
  • Salud Mental (CIBERSAM)
  • Fragilidad y Envejecimiento Saludable (CIBERFES)
  • Enfermedades Cardiovasculares (CIBERCV)
  • Cáncer (CIBERONC)
  • Enfermedades Infecciosas (CIBERINFEC)
  • Enfermedades Neurodegenerativas (CIBERNED)

Consulta les ofertes de feina vigents a CIBER

Ofertes