marilisa02_1_0.jpgInvestigadora post doctoral al Departament de Didàctica de la Llengua i de la Literatura i de les Ciències Socials de la UAB.

Adreça electrònica: marilisa.birello@gmail.com

És llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Venècia i la Universitat de Barcelona. Va fer el Màster de Formación de profesores de español como lengua extranjera a la Universitat de Barcelona. És doctora, amb menció Doctor europeu, en Filosofía i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona, amb la tesi La alternancia de lengua en la clase de italiano lengua extranjera. Su uso en las interacciones en subgrupos de alumnos adultos en Cataluña.
Ha participat i participa en diversos projectes de recerca competitius sobre la pràctica reflexiva en l’àmbit de l’aprenentatge i l’ensenyament de llengües a diferents universitats catalanes i internacionals. Actualment forma part del grup de recerca GREAL de la Universitat Autònoma de Barcelona i del grup PLURAL de la Universitat de Barcelona. Ha publicat diversos treballs i ha col·laborat en projectes editorials per a l’aprenentatge de l’italià. Després d’una llarga experiència com a professora d’italià llengua estrangera, actualment treballa com a investigadora post doctoral al Departament de Didàctica de la Llengua i de la Literatura i de les Ciències Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves línies de recerca comprenen la formació del professorat, el contacte de llengües i l’anàlisi de les interaccions a les aules en contextos plurilingües i multiculturals.

 

llibret.fw_.pngPublicacions