corbalán

Acaba de publicarse el libro de Joan Corbalán Gil, Justícia, no venjança. Els executats pel franquisme a Barcelona (1939-1952)

  

Fue presentado en el Museo de Historia de Cataluña según he leído en El Punt. Podéis ampliar esta información en,   

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2943449

  

En la página de la editorial tenéis información sobre como adquirirlo fácilmente  

Además, nos explican su gestación, contenido y título de esta manera:  

L’any 2002 l’Associació Pro-Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya va encarregar l’actualització del cens dels executats pel franquisme a Barcelona entre el 1939 i el 1952, amb un resultat de 1.717 casos documentats. Darrere aquests fets hi ha la història silenciada, amagada i obviada de 1.717 famílies que encara tants anys després es plantegen interrogants sobre què va passar i com va passar. A través de la documentació s’ha pogut donar una resposta sobre com el legislava, s’organitzava i s’executava la repressió franquista. A més, s’ha donat l’oportunitat a les famílies perquè expliquin la seva història, que sempre havia quedat en un àmbit reduït, familiar o local. Elles són les que han conservat com a tresors les darreres paraules que els seus familiars els escrivien poc abans de ser executats. Tots coincideixen en una idea: volem justícia, no venjança

Más información en: http://www.cossetania.com/mostrar_producte.php?prod=820

  

A ver si alguien se anima y pronto tenemos por aquí algún comentario sobre el libro