Mobilitats Queer

Mobilitats Queer és un projecte de recerca que té per objectiu comprendre l’experiència de les persones no-binàries i les dones lesbianes, bisexuals, pansexuals i queer quan caminen o van en bicicleta pels carrers de Barcelona. Per entendre com se senten aquestes persones, adoptem una perspectiva interseccional. És a dir, estudiem com les diferents formes d’opressió, com ara l’homofòbia, la transfòbia, el racisme i el sexisme, es combinen per influir en l’experiència de caminar i pedalejar per l’espai públic.

És neutra l’experiència en l’espai públic?

La creació de ciutats més justes passa per reconèixer que les experiències en l’espai públic estan influïdes per opressions i privilegis, com aquells associats amb el gènere. Adoptant una perspectiva feminista i queer podem comprendre com la diversitat sexual afecta la mobilitat i, en conseqüència, l’accés a la ciutat i el benestar de les persones del col·lectiu LGBTIQ+.

Què hem fet?

Per comprendre aquestes vivències, hem conversat amb persones no-binàries i dones del col·lectiu LGTBIQ+. A part de les entrevistes, les persones participants dibuixen un ReliefMap, una eina per copsar les emocions que senten en diferents recorreguts per cada una de les seves identitat (sexualitat, etnicitat…).

Les persones entrevistades expliquen les seves vivències quan caminen o pedalegen. Segons el seu testimoni, com se senten depèn de la combinació de identitats de cada participant i com aquestes s’associen a estructures de poder, com el cisheteropatriarcat, el supremacisme blanc o el colonialisme.

Qui som?

Mobilitats Queer és una col·laboració entre el Grup d’Estudis de Mobilitat, Transport i Territori i Active Travel Academy. Aquest estudi s’ha finançat a partir de la convocatòria Queering Active Travel de la University of Westminster.

Notícies

 • Presentació a Dublín 26/8
  Presentació a Dublín 26/8

  El 26 d’agost compartim el què hem après escoltant les entrevistes de Mobilitats Queer al 35è Congrés Internacional de Geografia, que se celebra a Dublín. La presentació formarà part del cicle de xerrades que porta per títol “Queer Spatialities”.…

  <<Llegir més>>

 • Presentació a Honolulu 16/4
  Presentació a Honolulu 16/4

  El 16 d’abril presentem Mobilitats Queer a la trobada anual de l’Associació de Geògrafs Americans (Association of American Geographers Annual Meeting). Aquest any, la conferència se celebra a Honolulu. La presentació, formarà part del cicle de xerrades que porta…

  <<Llegir més>>

 • Presentació a Barcelona 16/2
  Presentació a Barcelona 16/2

  El passat 16 de febrer vàrem compartir els resultats del projecte Mobilitats Queer al Bicihub, a Barcelona. En aquesta presentació, es varen poder escoltar fragments literals de les entrevistes. Aquests testimonis narraven en primera persona les vivències de desplaçar-se…

  <<Llegir més>>

Fotos: Mariona Gil i Martí Petit.