Som un equip interdisciplinar d’investigadors i investigadores que treballem en l’àmbit de l’economia, la sociologia i la ciència política. Les trajectòries acadèmiques i professionals dels diferents membres de l’equip tenen en comú l’interès per l’anàlisi de les polítiques públiques i l’estudi de les desigualtats socials. I és en aquest projecte en què conflueixen les nostres línies de recerca.

Nicolás Barbieri

Nicolas Barbieri

Nicolás Barbieri és doctor en Ciència Política, investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques i professor associat en el Departament de Ciència Política, a la Universitat Autònoma de Barcelona. És també professor col·laborador en la Universitat Oberta de Catalunya. La seva recerca es concentra en l’anàlisi del canvi institucional i de les polítiques públiques, particularment en l’àmbit de les polítiques socials. Ha estat investigador convidat en la Université de Montpellier i en la Universidad Nacional de Avellaneda i la Universidad Nacional de Tres de Febrero. Ha publicat llibres, capítols de llibres i articles en revistes internacionals, que es poden consultar en aquest link. És autor del bloc https://ubicarse.net


Jaume Blasco

Jaume Blasco

Màster en Administració Pública (especialitat en Anàlisis de Polítiques Públiques) per la Robert F. Wagner School of Public Service de la Universitat de Nova York i Llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat analista sènior a l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua), i investigador a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Robert F. Wagner Graduate School of Public Service de la Universitat de Nova York. El seu principal camp de recerca és l’avaluació de polítiques públiques, especialment en el camp de les polítiques de família i les polítiques educatives. És autor del llibre “De l’escola bressol a les polítiques de primera infància” (Fundació Jaume Bofill, 2017), i dels estudis de base per a la introducció de la tarifació social al servei d’escola bressol de Barcelona. És investigador col·laborador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP- UAB).


Cristina de Gispert Brosa

Llicenciada i Doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Des del 2001, és professora Titular d’Universitat d’Hisenda Pública al Departament d’Economia (Secció d’Economia Pública) d’aquesta mateixa Universitat. Els seus principals àmbits de docència i recerca són la Hisenda Pública, la Hisenda Autonòmica i Local, la Fiscalitat ambiental, i l’Economia de l’aigua. És membre de l’Institut d’Economia de Barcelona i de l’Institut de Recerca de l’Aigua de la UB. Imparteix classes, entre altres, al Màster en Hisenda Autonòmica i Local de la Universitat de Barcelona.


Raquel Gallego (IP del projecte)

Raquel Gallego

És Ph.D. in Government (Doctora en Ciència Política) i M.Sc. (Master of Sciences) in Public Administration and Public Policy per la London School of Economics and Political Science (LSE). És Màster en Ciència Política i Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És Catedràtica de Ciència Política i de l’Administració, al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB. Ha estat Directora de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP). Els seus interessos de recerca inclouen: anàlisi de polítiques públiques, reforma de l’administració i gestió pública, polítiques de benestar i descentralització. Ha publicat llibres, volums editats, capítols de llibres i articles en revistes com: Social Indicators Research, International Public Management Journal, Governance, Public Administration –An International Quarterly, Public Administration Review, and Public Policy and Administration. Ha treballat com a consultora internacional per a l’Inter-American Development Bank.


Sheila González Motos

Doctora en Polítiques Públiques i transformació social per la UAB. Actualment és investigadora i professora associada al Departament de Ciència Política i Dret Públic (UAB) i col·labora a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha fet recerca sobre anàlisi de polítiques públiques, essent els seus àmbits d’interès la política educativa, les desigualtats socials i els processos migratoris. És autora de treballs publicats en revistes nacionals i internacionals i ha escrit capítols de llibre sobre diversos aspectes de l’educació. Ha estat investigadora visitant al Center of Migration, Citizenship and Development (Bremen, Alemanya), Instituto de Investigaciones Sociales (UNAM, México) i Departamento de Investigaciones Educativas (Cinvestav, México).


Lara Maestripieri Lara MaestripieriDoctora en Sociologia i Investigació Social. És becària Marie Skłodowska-Curie a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​estudiant la vulnerabilitat de gènere i social des d’una perspectiva interseccional. Ha treballat anteriorment en els projectes finançats per la Unió Europea Flows (2011-2014), WILCO (2011-2014) i Cressi (2015-2016). El 2015, va ser membre de la Fundació Giangiacomo Feltrinelli. Actualment és secretària / tresorera de la junta de “Sociologia dels grups professionals” d’ISA RC52. Al juny de 2019, serà professora titular de Sociologia Econòmica en el Laboratori de Polítiques Socials del Politècnic de Milà. Els seus principals interessos de recerca són la transformació laboral en la societat postindustrial, en particular: els grups marginats en els mercats laborals (dones i joves), la innovació social i les professions emergents. Ha publicat extensament sobre dones i treball, a través del seu bloc es pot accedir lliurement a una selecció de publicacions: https://www.laramaest.org/category/women/


Paula Salinas Peña

Paula Salinas

Doctora en Economia i especialitzada en l’anàlisi i avaluació de polítiques públiques. És investigadora post-doctoral del Departament d’Economia i Història Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Barcelona Graduate School of Economics (BGSE). La Dra. Salinas ha realitzat estudis de Màster a la University College of London (UCL), i ha realitzat diferents cursos relacionats amb l’anàlisi de l’activitat del sector públic. Ha realitzat diversos estudis de recerca analitzant l’impacte de polítiques educatives, així com sobre diferents aspectes relacionats amb l’administració local. També ha col·laborat i coordinat treballs de recollida d’informació de l’administració local mitjançant enquestes i té àmplia experiència en el tractament de dades.


Enric Saurí Saula

Doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre del Grup d’Estudis de les Identitats, investigador col·laborador al Institut Infància i Adolescència de Barcelona, consultor en polítiques públiques, col·laborador de la Gerència dels Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona i professor col·laborador dels Estudis d’Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya. Els seus camps de recerca són l’educació, la cultura, la immigració, la llengua i les identitats. Entre d’altres treballs ha publicat, Apropiacions Escolars. Usos i sentits de l’educació obligatòria en l’adolescència (2003), El català i la immigració (2004), La llengua com a factor d’apoderament en les trajectòries migratòries. Una història que es repeteix (2010) o Diversitat i integració en l’associacionisme cultural català (2015). També és coautor d’articles sobre diferents aspectes relacionats amb l’educació a revistes, com ara a la Revista de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials o a l’Observatori de l’educació local (Diputació de Barcelona).


Maite Vilalta Ferrer

Doctora en Ciencias Económicas y Empresariales por la Universidad de Barcelona (UB). Profesora Titular de hacienda pública en la citada Universidad y miembro del Instituto de Economía de Barcelona (IEB). Autora de diversos estudios y publicaciones sobre el federalismo fiscal y la problemática de la hacienda autonómica y local, entre las cuáles destacan las que tratan el tema de la nivelación de los recursos y el del gasto no obligatorio de los municipios españoles. Imparte su docencia en el Grado de Economía de la UB, en el Master Interuniversitario de Gestión Pública (UAB-UPF-UB) y en el Master de Hacienda Autonómica y Local de la UB. En 2013 realizó un sabático en la Facultad de Economía de McGill University (Montreal, Canadá). Ha sido Vicedecana de la Facultad de Economía y Empresa de la UB (2004-2009) y actualmente es delegada del Rector para la acción social de la UB.