Sea Peoples Lab és un esforç de recerca transdisciplinaria que treballa sobre les relacions socioecològiques entre l’ésser humà i l’oceà. Ens interessen les implicacions de la justícia sociocultural per avançar en el coneixement i per instigar el canvi cap a desenvolupaments costaners sostenibles, justos, equitatius i inclusius per a la natura i els éssers humans. 

Desenvolupem la recerca a la cruïlla del Nord Global i el Sud Global en diferents llocs interconnectats per la crisi socioecològica. L’objectiu principal és proporcionar les eines per garantir un procés de transició just i equitatiu cap a la sostenibilitat per a les persones i la natura tenint en compte els diversos angles morals i ètics implicats en la complexitat inherent als problemes socioecològics actuals, que haurien d’informar la presa de decisions polítiques sota l’enfocament dels drets humans i els drets ambientals. 

Sea Peoples Lab forma part del Grup de Recerca en Antropologia Fonamental i Orientada (GRAFO) del Departament d’Antropologia Social i Cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona.