Sílvia Gómez

Sílvia és antropòloga social marina i professora agregada del Departament d’Antropologia Social (UAB). Té més de 20 anys d’experiència en estudis en àrees marines protegides i en comunitats costaneres i pesqueres a Europa, amb contribucions a l’Àrtic, Amèrica Llatina i Àsia . Coordina el grup de recerca Sea Poples Lab i co-dirigeix el grup de treball Antropologia de les Mars i Oceans de l’Institut Català d’Antropologia Social. És membre de la Xarxa d’Antropologia de la Mar de l’Associació Europea d’Antropologia Social (EASA), presidenta convidada de WGBESEO i WGSOCIAL del Consell Internacional per a l’Exploració de la Mar (ICES). És membre col·laborador del Grup de Treball Marí sobre Sistemes Alimentaris de Alimentta, Think tank per a la Transició Alimentària. En la seva recerca, aplica un enfocament transdisciplinar, col·laborant principalment amb biòlegs marins, geògrafs, economistes i juristes mediambientals.

Beatriz Patraca

Beatriz és antropòloga i investigadora postdoctoral al Departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB. Ha estat professora en diverses universitats catalanes durant més d’una dècada, especialitzant-se en anàlisi de xarxes socials, sistemes de governança ambiental i etnografia digital. Amb experiència en recerques transnacionals, particularment amb enfocament de gènere, Beatriz ha realitzat estudis en diversos camps. Anteriorment, va participar en un programa socioeconòmic de sépia a Roses i Pals, Catalunya. A més, ha participat activament en un projecte d’enfocament inclusiu, avaluant escenaris i visions integradores per a la gestió d’àrees protegides en la Serra de Guadarrama (Projecte Envision). Actualment forma part del projecte europeu EmpowerUs.

Miroslav Pulgar

Miroslav és doctorant en Antropologia Social i Cultural a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva recerca se centra en la governança de la pesca al centre de Xile, centrant-se en els mercats pesquers, el coneixement tradicional i local de les comunitats pesqueres artesanals i la gestió col·laborativa. Anteriorment, va investigar la governança col·laborativa sostenible a Catalunya amb comitès de cogestió. Té experiència en metodologies mixtes, amb un interès particular en l’anàlisi de xarxes socials i xarxes personals. Ha col·laborat amb diferents grups de recerca sobre pesca a petita escala i recentment ha donat suport a un projecte interdisciplinari sobre pesca i ecosistemes a l’illa Rapa Nui, Xile. 

Elisa Monckeberg

Elisa és estudiant del doctorat d’Antropologia Social i Cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva recerca doctoral se centra en el vincle entre les comunitats costaneres urbanes i la mar, amb focus en l’anàlisi de les ciutats marítimes com a potencials espais per a fer front a la crisi climàtica. Està fent treball de camp etnogràfic al barri de La Barceloneta. També és Màster en Antropologia de la mateixa institució, on va realitzar una recerca sobre la percepció de la crisi socioambiental i les pràctiques de gestió de residus dels residents del barri Vila de Gràcia. És periodista de la Universitat Diego Portales, Xile. 

Giulia Balestracci

Giulia és doctoranda industrial d’URV (Dep. Geografia i turisme) amb co-tutorització a la UAB (Dep Antropologia). Com turismóloga investiga tema de turisme blau i governança turística sostenible del medi marí i espais costaners. Treballa en Eco-union (Barcelona) com a tècnica de projectes i polítiques turístiques. Coordina projectes relacionats amb el turisme sostenible i economia blava en l’àmbit nacional, internacional i euro-mediterrani. Té experiència col·laborant amb ONGs i diferents grups de recerca interdisciplinaris.