19 d’OCTUBRE

Creativitat musical i Intel·ligència Artificial

Lloc: Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB
Hora: de 13:00 h a 18:00 h

Com la Intel·ligència Artificial revolucionarà radicalment la nostra manera de fer, interpretar i escoltar música? La jornada del 19 reunirà destacats artistes i científics que treballen en el camp de la IA, la creativitat i la música per debatre sobre els diferents reptes socials, ètics, creatius i tècnics als quals ens enfrontem, sent la música un exemple dels espais en els quals conviurem amb les tecnologies d’IA. També serà una oportunitat per veure nous models i oportunitats emprenedores de la indústria musical i creativa.

La jornada comptarà també amb diferents tallers sobre creativitat musical i Intel·ligència Artificial (IA), una taula rodona i acabarà amb un concert amb el cor de cambra de la UAB i el pianista i creador Carles Marigó.

Durant tota la jornada, també hi haurà portes obertes a l’AudioLab, dels UAB Open Labs.

Programa

13 h – 15 h Tallers
Lloc: Sala Tarodequinze

 • 13:00 h «Composició: ‘El Secret d’Ariadna’ Projecte de creació de la primera òpera en tres actes amb AI», a càrrec de Pere Pèries, compositor, escriptor i dramaturg.
 • 13:30 h «Veu i artificialitat: un breu recorregut per les estètiques de la veu robotitzada», a càrrec de Jordi Roquer, professor del Departament d’Art i Musicologia de la UAB.
 • 14:00 h «L’àudio immersiu com a eina per a la preservació del patrimoni musical», a càrrec de Marco Antonio Juan de Dios Cuartas, professor del Departament de Musicologia de la Universitat Complutense de Madrid.
 • 14:30 h «Procés de creació d’un videoart realitzat íntegrament amb imatges d’IA», a càrrec de Joan Riedweg, realitzador i productor de cine, televisió i productes audiovisuals.

16h Taula rodona amb artistes, tecnòlegs i sociòlegs per parlar de l’aplicació de la intel·ligència artificial a la música, els avantatges i inconvenients.
Lloc: Sala de revistes

 • Pilar Dellunde, catedràtica del Departament de Filosofia de la UAB.
 • Sergi Jordà, investigador al Grup de Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
 • Joan Riedweg, realitzador i productor de cine, televisió i productes audiovisuals.
 • Cris Checa, artista del duo de música electrònica Desert i tecnòloga.
 • Moderador, David Casacuberta, investigador del Departament de Filosofia de la UAB.

17 h Concert
Lloc: Auditori de la Facultat de Lletres

«Bach to the moon»

Imagineu a Bach en un viatge salvatge: nosaltres el transformarem amb un toc d’alquímia sonora, li donarem un nou look i el farem coquetejar amb la intel·ligència artíficial i el live coding. 

Però sabeu què? Facis el que li facis, Bach sempre sona a Bach, i sempre ho peta, en qualsevol moment de la història, en qualsevol gènere, el posis a la festa que el posis. 

Idea creativa de Carles Marigó

Participen: 

 • Cor de Cambra de la UAB, Eloi Isern i Carles Marigó
 • Direcció del cor: Poire Vallvé
 • ia.muso desenvolupada per Matthew Yee-King i Mark D’Inverno  de la Goldsmith University of London