Antoni Palomo

Antoni Palomo, doctor en arqueologia prehistòrica, professor agregat i apassionat de la divulgació científica.

L’origen de la humanitat és un dels temes que ha ocupat i preocupat més a la ciència. L’evidència de les primeres eines ha estat tradicionalment un dels elements sobre el qual s’ha fonamentat la idea de l’inici de la prehistòria, però sabem que no només és pot atribuir a aquesta qüestió. L’estudi de la tecnologia ens permet observar que algunes innovacions van ser decisives en l’evolució humana i fins i tot a partir d’alguns casos, es pot inferir que les eines podien tenir un ús que depassa la qüestió estrictament funcional com útil de treball.

Raquel Córdoba

Sóc llicenciada en Psicología a la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Coaching i Lideratge Personal per la Universitat de Barcelona. La meva experiència professional és com Social Media Manager, però el que més m’apassiona és la divulgació de temes en Psicologia a través de les xarxes socials.

Jose Antonio Bueno

Soy graduado en Biotecnología por la Universidad de Granada y Máster en Biología Molecular Aplicada a Empresa Biotecnológica (BioEnterprise). Actualmente me encuentro realizando un programa de Doctorado en la Universitat Autònoma de Barcelona, investigando sobre producción de biosurfactantes en un marco de bioeconomía circular. Me apasiona la publicidad en redes sociales, los cosméticos y el emprendimiento

Marina Campos

Tecnòloga alimentària i divulgadora científica.  En l’era que tenim informació infinita a l’abast de la nostra mà, la desinformació i les notícies falses entren al xat per omplir internet de contingut poc rigurós. Es calcula que el 30% d’aquestes notícies són sobre alimentació i això provoca que un acte tan quotidià com és menjar es converteixi en un dilema constant sobre el que és millor consumir o no. Per això en aquesta xerrada desmentirem mites que fa anys porten instaurats a les nostres cuines mitjançant l’evidència científica.

Jose Ávila

Sóc graduat en Arqueologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Història de la Ciència: especialitat en Cultura Material, Patrimoni i Comunicació per la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment exerceixo com a investigador predoctoral en arqueologia prehistòrica tèxtil al grup d’Arqueoecologia Social del Mediterrani (ASOME).

Irene Subiza

Soy doctora en Psicología Clínica y de la Salud y Psicóloga General Sanitaria por la UAB. Me interesa el estudio de la imagen corporal, la influencia de la cultura de masas y los procesos de socialización diferencial sobre la construcción de la autoestima corporal, el bienestar y la salud mental.

Bionàries

Martina Arasa

Som les Bionàries, un projecte portat per tres biòlogues ambientals amb l’objectiu de compartir i divulgar la nostra passió per la natura. Amb aquesta xerrada pretenem relacionar dos termes d’actual preocupació, el canvi climàtic i la intel·ligència artificial. Per una banda, el canvi climàtic amenaça la nostra existència i, la intel·ligència artificial, amenaça els nostres llocs de treball. Esteu preparats per descobrir com posar solució a aquest problema?