2021

– Seminari Internacional: Antropología, salud y comunicación audiovisual. Perspectivas interdisciplinares para el abordaje de la vulnerabilidad. 25 de gener de 2021 (15:30h-19:30h). En línia. 

Podeu veure el cartell a mida completa aquí.

Podeu veure el programa complet aquí.

 

2020

– Seminari Interdisiciplinar estatal: Crianza en contextos vulnerables. Necesidades y recursos de afrontamiento. 27 de novembre de 2020. (9:30h-14:00h). En línia.

Podeu veure el cartell a mida completa aquí.

Podeu veure el programa de complet aquí.

 

– Coordinació del Panel Parenting and Childcare in Contexts of Vulnerability. 16th EASA Biennial Conference New anthropological horizons in and beyond Europe20-24 de juliol de 2020, Virtual Lisbon conference. ISCTE-University Institute of Lisbon and ICS-Institute of Social Sciences, University of Lisbon. 23 de juliol de 2020.

 

– Jornada: La publicitat com a agent de transformació social. 21 de febrer de 2020. Sala Teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Pot consultar el cartell a mida completa aquí.

 

– Coordinació del Simposi: Vulnerabilitat sociocultural i estratègies de supervivència: escenarisde precarietat i àmbits d’intervencióI Congrés Català d’Antropologia (COCA). Tarragona, 31 de gener de 2020.

 

2019

Cicle Audiovisual Criança i Vulnerabilitat Social. Mirades Cinematogràfiques. Cinema de la UAB. Del 14 d’octubre de 2019 al 18 de febrer de 2020.

Aquest cicle s’ha pensat com un espai d’anàlisi i debat al voltant de llenguatges audiovisuals que tracten la criança i la vulnerabilitat sociocultural en contextos i moments diferents, però mantenint la criança vulnerable com a eix narratiu central.

Cada pel·lícula s’adreça principalment a comprendre com la narrativa audiovisual i específicament la cinematogràfica aborda diferents situacions de vulnerabilitat: conceptualització (Las uvas de la ira), suport parental estès (Un asunto de família), protecció a la infantesa (El Bola), educació (Hoy empieza todo) i salut (Un monstruo viene a verme).

El cicle s’ha vinculat amb diverses matèries impartides a les titulacions d’Antropologia Social i Cultural i Comunicació Audiovisual, i després de cada projecció s’obrirà un col·loqui amb el públic assistent.

Totes les sessions són d’accés lliure i gratuït, limitat a l’aforament de la sala

 

Pot consultar el cartell a mida completa aquí.

 

Interdisciplinariedad, medios y vulnerabilidad sociocultural. Algunas reflexiones (Jorge Grau Rebollo). Videocomunicació presentada al XIII Seminário Internacional de Metodologias Transformadoras (Universidade Federal de Roraima – UFRR, Brasil), 21 a 25/10/2019.

 

CICLO DE PALESTRAS – Comunicação e Antropologia na Saúde: desafios e perspectivas das diversidades e desigualdades socioculturais. (Universidade Federal do Rio Grande do Norte -UFRN-, Brasil). 20/08/2019 – 05/09/2019. Ponències convidades presentades per membres del projecte:

  • Biomedicina y antropología: reflexiones sobre el trabajo interdisciplinario con poblaciones vulnerables (Lucía Sanjúan).
  • Cómo los medios miran a la sociedad y cómo la sociedad mira a los medios (Nicolás Lorite)

Tallers teòrico-pràctics impartits per membres del projecte:

  • Introducción a la Antropología aplicada en salud. Reflexiones sobre los métodos, técnicas e instrumentos para el estudio de la situación de salud de poblaciones vulnerables y culturalmente diversas (Lucía Sanjuán).
  • Itinerarios terapéuticos. Estrategias para su estudio desde la Antropología de la salud (Irina Casado).
  • Procesos de transmisión de conocimientos sobre salud en contextos de diversidad. Reflexiones desde la práctica profesional (Beatriz García).
  • Cómo representan los medios la sociedad y cómo deberían representarla realmente: materiales para un decálogo de buenas prácticas mediáticas aplicadas a la inclusión y a la prevención social (Nicolás Lorite).

 

– Simposi Vulnerabilidad y crianza. Contextos, necesidades y recursos. V Congreso Internacional de Antropología AIBR. Madrid, 11 de juliol de 2019. Coordinació: Anna Piella.

 Comunicacions presentades per membres del projecte:

  • Narrativas familiares a propósito de la participación escolar. (Eva Bretones Peregrina).
  • Las medidas de protección como potenciales factores de vulnerabilidad: la adopción internacional. (Lourdes García Tugas i Jorge Grau Rebollo).
  • Estrategias de la población rifeña de Marruecos para el cuidado de menores en el espacio de la familia extensa transnacional. (Irina Casado Aijón).
  • Contextos de crianza en situación de vulnerabilidad: esbozo teórico-metodológico. (María Valdés Gázquez).
  • Propuestas metodológicas para el abordaje de las desigualdades en alimentación en edad infantil en el ámbito sanitario público (Lucía Sanjuán Núñez).

 

– Seminario Interdisciplinar Estatal. Crianza y vulnerabilidad sociocultural: aproximaciones teóricas y empíricas. Sala de Juntes Jordi Arbonès, Facultat de Traducció i Interpretació, UAB. 10 de maig de 2019, de 10 a 19:30h.

Podeu consultar el cartell a mida completa aquí.

Pot veure el programa de ma (resums, CV, etc.) aquí.

 

Criança, vulnerabilitat social i risc d’exclusió (Anna Piella), dins la Jornada departamental en el marc de la III Setmana de la Recerca a la Facultat de Filosofia Lletres de la UAB. Com abordar la diversitat i l’exclusió social? La recerca en el departament d’antropologia social i cultural. 13 de maig de 2019. 13-14:30h Aula 213, Facultat de Filosofia i Lletres, UAB.

 

Comunicação e Antropologia na Saúde. Desafios e Perspectivas das diversidades e desigualdades socioculturais. Universidade Federal do Rio Grande do Norte (Natal, Brasil). 29/08/2019 – 05/09/2019. Seminaris impartis des del projecte:

  • Biomedicina e Antropologia: Reflexões sobre o trabalho interdisciplinar con populações em Vulnerabilidade. Lucía Sanjuán Núñez (GRAFO i investigadora del projecte)..
  • Como a mídia olha para a sociedade e como a sociedade olha para a Mídia. Nicolás Lorite García (MIGRACOM i investigador del projecte).

 

Per a consultar el cartell a mida completa, feu clic aquí.

 


2018.

 

– Organització del Panel Crianza en contextos de vulnerabilidad social: enfoques interdisciplinares, IV Encuentro Internacional de Antropología AIBR. Encuentros, diálogos y Retos desde los Sures. 4-7 de setembre de 2018. Comunicacions presentades per membres del grup:

  • García, Carmen de Jesús. “Para comprender la vulnerabilidad en la crianza: orígenes y adaptaciones”.
  • Grau, Jorge y Lorite, Nicolás. “El papel de los medios de comunicación en el abordaje de la vulnerabilidad social en contextos de crianza”.
  • Bretones, Eva. “Políticas educativas en contextos de vulnerabilidad: los institutos escuela”.
  • Piella, Anna. “Parentalidad, infecundidad y estrategias de apoyo”.

Seminario Internacional de Comunicación Estratégica Audiovisual y Etnográfica aplicada a la Intervención Social Inclusiva en Salud. Organització i participació de Jorge Grau, Nicolás Lorite i Lucía Sanjuán. 12 de novembre de 2018. Facultat de Filosofia i Lletres (UAB).

– Casado, Irina. “Maternidades y Paternidades en noruega. Estado de bienestar y experiencias cotidianas”. Jornada científica de ASMI WAIMH-España: Retos actuales en el desarrollo de la maternidad y la paternidad en diferentes culturas. 30 de noviembre / 1 de diciembre 2018