El personal del Servei de Biblioteques ha participat en una acció formativa dirigida al PAS de suport a la recerca de la Universitat.

A llarg dels anys, el personal del servei ha atès les demandes d’informació del PAS de suport a la recerca; qüestions com:

  • quins indicadors d’avaluació de la recerca hi ha
  • quines fonts proporcionen aquesta informació
  • com fer més visible la recerca produïda
  • com gestionar els articles per elaborar una memòria científica

Detectada aquesta necessitat, i amb l’objectiu d’arribar a un públic més ampli, el Servei de Biblioteques va realitzar, a través de l’Àrea de Formació de la UAB, unes sessions formatives on es van tractar totes aquestes qüestions. Aquesta formació es va dur a terme el darrer trimestre de 2014.

L’acció formativa, anomenada Producció científica: visibilitat, avaluació i gestió, es va dividir en 4 mòduls temàtics. Tots els mòduls portaven el mateix títol inicial: “La Producció científica”, però cada un d’ells tractava un aspecte específic:

  • Mòdul 1: Com augmentar la visibilitat
  • Mòdul 2: L’anàlisi de la qualitat de les revistes i llibres
  • Mòdul 3: Els autors i la seva producció científica
  • Mòdul 4: Mendeley Premium per a la gestió de la recerca

Cada un d’aquest mòduls era independent de la resta, i els assistents es podien inscriure a les sessions que més els interessessin. Tot i així, la formació es va planificar com un recorregut: qui optés per assistir a totes les sessions podria tenir una visió més clara dels diferents aspectes relacionats amb la producció científica.

Producció científicaLa formació va ser duta a terme per part del personal del Servei de Biblioteques, que va donar un enfocament pràctic a les sessions per tal que responguessin a les necessitats del PAS que dóna suport a la recerca.

Les sessions van ser tot un èxit, els assistents van respondre molt positivament, creant moments de debat i d’intercanvi d’experiències.

 

Per als formadors va ser una experiència molt enriquidora: les preguntes dels assistents van permetre tenir un feedback molt útil que permetrà a les Biblioteques donar un millor servei a tots aquests professionals.

Esperem que aquesta acció formativa es pugui tornar a realitzar en un futur .

Suport a la Docència i a la Recerca
Servei de Biblioteques