4703imagen01Durant l’any 2015 la Biblioteca d’Humanitats ha incorporat al seu fons la primera part del fons cedit per Manuel Romero-Fiol, economista de professió i gran afeccionat a la música, qui va començar a comprar llibres mogut pel seu desig de saber més sobre la música que més l’interessava. Al llarg dels anys, i sobretot aprofitant els seus viatges a l’estranger, Romero-Fiol va anar engrandint la seva magnífica biblioteca adquirint els darrers estudis que anaven apareixent sobre música i mimant la seva col·lecció fins arribar a una completesa gairebé total en alguns temes. El fons reuneix bàsicament monografies i manuals de referència sobre repertoris de música clàssica dels segles XIX i XX, amb interès especial en gèneres musicals com l’òpera, el ballet i el teatre musical americà. Entre els diferents temes, cal destacar les bibliografies completíssimes sobre diversos autors, però especialment sobre Giacomo Puccini o sobre George Gershwin i el teatre musical americà, tot i que hi trobem una amplíssima col·lecció bibliogràfica sobre els Ballets Russos. La majoria de les obres són estudis publicats en anglès i en francès, així com obres de referència que no sovintejaven a les llibreries ni a les biblioteques del nostre país.

El coneixement del fons va arribar gràcies a Mercedes Conde, actual directora de la Revista Musical Catalana, qui coneixia l’existència de la biblioteca de Romero-Fiol i de l’interès que aquesta podia tenir per a estudiants i investigadors. El donatiu es va fer a través del professor Francesc Cortès, del Departament d’Art i Musicologia de la UAB.

La col·lecció completa constarà d’uns 3.000 exemplars. Aquesta primera incorporació és de 883 llibres que ja teniu al vostre abast a la secció de música de la Biblioteca d’Humanitats.

Ana Escañuela
Biblioteca d’Humanitats