Al 2022, les Biblioteques de la UAB hem incorporat dos recursos que permeten avançar en la innovació docent i facilitar noves formes d’aprenentatge als estudiants de la universitat.

D’una banda són recursos digitals, que es poden consultar des de qualsevol dispositiu connectat a la xarxa i des de qualsevol lloc. I de l’altra, són recursos amb diverses característiques de valor afegit que poden ser molt útils, tant per a la docència com per a l’estudiantat.

Academic Video Online (AVON)

https://video.alexanderstreet.com/channel/academic-video-online

Aquest recurs conté documents de vídeo, seleccionats especialment per a l’aprenentatge, d’àrees molt diverses: antropologia, salut, música, història, cine, etc. Els formats inclouen tant pel·lícules com documentals.

A més, incorpora funcionalitats addicionals com la transcripció del text i també l’elaboració de talls dins del vídeo que permeten, per exemple, destacar conceptes per discutir posteriorment. Aquests talls poden ser privats, públics o compartits només dins de la institució, de manera que són una eina que permet un aprenentatge més autònom però dirigit.

AccessMedicina 

https://accessmedicina.mhmedical.com/qa.aspx?

És un portal que inclou materials en castellà de l’editorial McGraw-Hill corresponents a les diverses especialitats de medicina.

Aquests materials permeten desenvolupar una docència més innovadora, que va més enllà de la classe magistral i la lectura de textos, perquè incorpora no només llibres, sinó també: vídeos de procediments i tècniques mèdiques,  casos, guies d’autoavaluació per a preparar exàmens i un vademècum mèdic.

És un recurs textual que incorpora imatges amb alta resolució i que poden descarregar-se per utilitzar-les en materials didàctic.

Així mateix, també disposa de funcionalitats com la lectura del text, anotacions i eines d’accessibilitat diverses.

 

Anna Florensa
Cap de la Unitat Tècnica i de Projectes