Acabem aquesta temporada amb un recull de les darreres exposicions que s’han organitzat a les biblioteques de la UAB. Trobaràs exposicions reinvindicatives, de crítica social, històriques i alguna amb propostes viatgeres molt interessants

Maig

Exposició fotogràfica “Cerdanyola dansa” a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General

Els fotògrafs d’AFOCER capten diferents estils de dansa en diferents indrets patrimonials.

La Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB ha acollit l’exposició fotogràfica “Cerdanyola dansa”, cedida per AFOCER, Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet.

Exposició “A les barricades. Anarquisme a Catalunya”/ Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General

A les barricades! anarquisme a Catalunya. Una exposició de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General

Aquesta exposició fa un recorregut per un dels moviments socials més importants de la història contemporània de Catalunya a través d’estudis, memòries, biografies dels seus líders i premsa. La mostra s’ha acompanyat d’un audiovisual amb fotografies, cartells, revistes i altres materials. La major part dels documents exposats procedeixen del CEDOC, Centre Documental de la Comunicació.

Exposició sobre Fausto Miguélez (1942-2022) /Biblioteca de Ciències Socials

Fotografia del sociòleg Fausto Miguélez

La Biblioteca de Ciències Socials ha col·laborat amb el QUIT (Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball), fent una exposició presencial i una exposició virtual a un acte d’homenatge que s’ha fet al sociòleg Fausto Miguélez .

Fausto Miguélez va ser un del membres fundadors del departament de Sociologia de la UAB, catedràtic de sociologia i posteriorment professor honorari de la UAB. Fausto ha estat un referent en la Sociologia del Treball i ha deixat un extens llegat de llibres i articles en publicacions de prestigi estatal i internacional, i també va destacar a la UAB, per impulsar grups de recerca en sociologia com el QUIT (Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball).

Exposició fotogràfica “Els Ulls de Ningú” Biblioteca de Medicina

La Biblioteca de Medicina-Bellaterra ha muntat l’exposició “Els Ulls de Ningú” dels fotògrafs Edu Alegre i Joan Vera a l’espai Àgora comissariada per AFOCER. Es tracta d’una exposició fotogràfica sobre les diferències socials, racials i econòmiques actuals.

Juny

Exposició de l’ ‘accident de Palomares/Biblioteca de Ciència i Tecnologia

La Biblioteca de Ciència i Tecnologia ha fet un muntatge expositiu comissariat per l’Adrián Camarós que s’ha centrat en la comunicació en història de la ciència, en forma de ‘Gedanke ausstellung’ (sistema d’exhibició en el que preval el contingut conceptual per sobre de la seva presentació plàstica) sobre alguns elements que van confeccionar la narració històrica oficial de l’accident de Palomares –ocorregut el gener de 1966–, incidint en allò que, mitjançant mecanismes conceptuals i dispositius comunicatius, va intentar adaptar la realitat a determinats interessos polítics.

A través del Fons Palomares, de l’activista mediambiental Jordi Bigues –un arxiu donat a l’Institut d’Història de la Ciència de la UAB el 2016 i del qual la Biblioteca de Ciència i Tecnologia és dipositaria–, es construeix una mostra sobre les maneres com es comunica i difon el sector nuclear en la societat, la ciència i la tecnologia.

Juliol

Guies de viatge a la Biblioteca de Ciències Socials

vitrina de l'exposició a la Biblioteca de Ciències Socials

L’exposició més resfrescant de l’estiu és la que ha preparat la Biblioteca de Ciències Socials amb llibres de maravelloses destinacions turístiques i activitats per fer durant aquestes vacances.

Recorda que, encara, que desmuntem l’exposició trobaràs totes les recomanacions turístiques que necessitis quan hagis de preparar el teu pròxim viatge.

Aida Fernández