La lucha no ha hecho más que empezar y una de las primeras batallas que hay que ganar es poner a las mujeres científicas del pasado en el lugar histórico que les corresponde. […] Es una deuda que las científicas del presente tenemos con ellas y con las futuras generaciones, que tienen que saber desde pequeñas que la ciencia “sí” es cosa de mujeres. Pero no es solo una cuestión de justicia, sino una necesidad vital, porque el mundo avanza gracias a la ciencia y no podemos permitirnos desperdiciar la mitad del talento.

Extracte de la pàgina d’agraïments al llibre
Sabias: la cara oculta de la ciencia

Adela Muñoz Páez (La Carolina, Jaén, 1958) és catedràtica de Química Inorgànica de la Universitat de Sevilla i combina les facetes de docent, investigadora i divulgadora. Una part de la seva recerca està centrada en l’estudi del fenomen de les fonts de radiació sincrotró de Gran Bretanya, França i Japó. Ha estat subdirectora de l’Instituto de Ciencia de Materiales de Sevilla i ha participat en el disseny d’una de les estacions de la font de radiació sincrotró ALBA. Als darrers anys ha desenvolupat una intensa activitat com a divulgadora científica, a través del seu bloc Cartas a Hipatia, i escrivint articles a El Periódico o el Huffington Post.

A més, participa a Científicas: pasado, presente y futuro, una obra de teatre creada i dirigida per Francisco Vega Narváez, en la qual cinc investigadores de la Univesitat de Sevilla interpreten a científiques del passat (Hipatia, Ada Lovelace, Marie Curie, Rosalind Franklin i Hedy Lamarr) amb la finalitat de fer visible el seu paper com a dones científiques.

Més informació:

a