“L’Alícia començava a estar cansada de seure al costat de la seva germana, al marge d’un riu, i de no tenir res a fer; una o dues vegades havia donat un cop d’ull al llibre que llegia la seva germana; però no hi havia dibuixos ni diàlegs. «¿I de què serveix un llibre», va pensar l’Alícia, «sense dibuixos ni diàlegs?».

Així, doncs, es va posar a considerar (tan bé com va poder, perquè la calor del dia la deixava endormiscada i ensopida) si el plaer de fer una garlanda de margarides la compensaria de la molèstia d’alçar-se i collir-les, quan, de cop i volta, un Conill Blanc d’ulls rosats li va passar corrent pel costat.

No hi havia res de gaire extraordinari en aquest fet; i l’Alícia tampoc no va trobar gaire estrany que el Conill digués a mitja veu: «Òndia, òndia, arribaré massa tard!»…” (1)

(Il·lustració original de John Tenniel per a la primera edició de l’obra)

El diaca i professor de matemàtiques Charles Lutwidge Dodgson (1832-1898), més conegut pel pseudònim de Lewis Carroll, va publicar el 1865 el conte titulat Alice’s Adventures in Wonderland. I tot i estar farcit d’al·lusions satíriques sobre els seus amics, l’educació de l’època i la política, el País de les Meravelles que es descriu a la història està creat bàsicament a través de jocs i recreacions directament emparentades amb la lògica matemàtica.

 

En el 150è aniversari de la seva publicació, la Biblioteca vol destacar la rellevància d’aquesta obra literària a partir de tres eixos principals:

   

Trobaràs la mostra La ciència d’Alícia al hall de la Biblioteca durant tot el mes de maig, en un muntatge ben singular.

 

(1) Fragment inicial d’Alícia al país de les meravelles, de Lewis Carroll.