Al març del 2020 un munt d’esdeveniments inesperats: l’esclat d’una pandèmia, el confinament de la població, el teletreball per a moltes persones.

En aquella situació convulsa, incerta i plena de novetats de tota mena, la Biblioteca de Ciència i Tecnologia aprofita per, entre d’altres tasques, posar al dia les pàgines web de les seves exposicions, la de “Ciència i poesia” del 2014, inclosa.

I anant un pas més enllà, pensant en la divulgació de la ciència, comença a publicar un per un, cada dissabte al matí, els poemes exposats en aquella ocasió a través de la xarxa social -antigament dita- Twitter, agrupats sota l’etiqueta #CiènciaiPoesia, en català i amb accent.

I la nostra dèria per acostar-vos el lirisme del coneixement ha continuat viva fins ara:

  • divulgant prop de 200 poemes,
  • recomanant-vos poemaris,
  • donant a conèixer dones i homes de ciència, i poetes en general, que han cregut en la poesia i les metàfores per explicar-nos el fet científic, i
  • muntant aquesta nova exposició de “Ciència i Poesia” amb l’objectiu, sobretot, de donar visibilitat al nostre projecte de difusió de la #CiènciaiPoesia a través d’X.

Una exposició que es pot visitar a l’entrada de la Biblioteca i també a l’Espai BCT, des del 27 de novembre de 2023 i fins al 12 de gener de 2024.

Materials complementaris: