“Avui dia, el pensament i l’acció científics són elements crucials. Sense voler ser agosarats, salvant les distàncies i respectant totes les diciplines, podem dir que els científics contribuiexien decisivament a dibuixar una part essencial de la imatge dle món, a generar nous mites i, en tot cas, a plantejar interrogants i apuntar respostes. Ciència i tecnologia es perfilen cada vegada més com a eixos bàsics dels canvis que coneixem dia a dia, i a ningú deixa indiferent tot allò que se’n deriva.”

Fragment de la presentació del llibre
Passejades per la Barcelona [científica]

Mercè Piqueras i Carrasco (Barcelona, 1944) és biòloga i, a l’actualitat, tal i com diu al seu bloc personal, es dedica a la divulgació, a l’edició científica, la traducció i la correcció de textos. Ha col·laborat a diaris, revistes i programes de ràdio acostant la ciència al públic general; i a publicat diversos llibres. S’ha interessat pels estudis sobre l’origen de la vida, la teoria de Gaia, l’ecologia global, la participació de la dona en el món de la ciència, i per la terminologia.

I  ha estat presidenta de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (2006-2011) i vicepresidenta de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (2009-2011).

Més informació: