“Com tots sabem, la ciència és i ha estat fonamental en la vida de les persones, així com en el coneixement que tenim de nosaltres mateixos i del que ens envolta. També coincidim fàcilment que conèixer la nostra història, la nostra memòria col·lectiva és indispensable per avançar com a societat. En canvi, poques vegades ens plantejem que conèixer la història de la ciència, saber més sobre com s’ha desenvolupat aquesta activitat, com es crea el coneixement i sota quins mecanismes, sigui tant necessari.”

Fragment d’una entrevista publicada a Ruta etològica

Miquel Carandell Baruzzi (Barcelona, 1981) és llicenciat en Biologia per la Universitat de Girona i doctor en Història de la Ciència per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb una tesi sobre la controvèrsia sorgida al voltant de l’Home d’Orce. En relació amb aquest tema, ha fet xerrades, publicat articles i, també, una estada de recerca a la Universitat de Cambridge.

Paral·lelament, ha fet recerca sobre la història de la ciència a Barcelona i sobre la història recent del Zoològic de la ciutat. I ha fundat el projecte Històries de Ciència, des d’on s’ofereixen rutes científiques i culturals per Barcelona, dirigides tant al públic en general com a instituts i associacions. També ha treballat a UABdivulga.

En l’actualitat, s’encarrega de la Biblioteca del Museu de Ciències Naturals de Granollers i és professor associat de la UAB impartint l’assignatura Història de la ciència dels graus en Filosofia i en Humanitats.

Més informació:

a