rlevi_foto

“Segueix essent un misteri com pot funcionar de manera eficaç, fins i tot a una edat avançada, el nombre astronòmic de circuits cerebrals dedicats a les activitats mentals. Un problema que, com tants altres, segueix avui dia sense solució i que, en aquest sentit, fa més fascinant encara l’experiència de viure.”

Fragment del pròleg del llibre
L’as a la màniga

Rita Levi-Montalcini (Torí, 1909 – Roma, 2012)

es va llicenciar en Medicina i va fer el doctorat en Neurocirurgia. En acabar la Segona Guerra Mundial, emigrà als Estats Units i acceptà una invitació de la Washington University en St. Louis per treballar al laboratori del professor Viktor Hamburguer. S’havia de quedar durant sis mesos però, al final, van ser trenta anys. Allà va portar a terme la seva recerca sobre el factor de creixement nerviós (NGF) que li va reportar, el 1986, el Premi Nobel de Fisiologia o Medicina, compartit amb Stanley Cohen.
El 2001 fou designada senadora vitalícia pel president de la República Italiana Carlo Azeglio Ciampi. I el 30 de desembre de 2012 moria a Roma, a l’edat de 103 anys.

La Fondazione Rita Levi-Montalcini es va crear per ajudar a les dones africanes, incidint en la seva educació per pal·liar l’opressió religiosa i social que pateixen.

Més informació:

a