Durant tot el mes de febrer de 2018 podeu visitar l’exposició d’aquest projecte de #ciènciaciutadana, a la vitrina gran de l’entrada de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.

rnlogoweb

La fenologia és l’observació dels canvis estacionals en les plantes i els animals, tals com la floració, l’aparició d’insectes i la migració de les aus. Els canvis en els ritmes de la natura donen molta informació als científics sobre els efectes que el canvi climàtic produeix sobre els ecosistemes naturals, però calen sèries temporals llargues, homogènies, validades i ben repartides geogràficament per tot el territori. RitmeNatura.cat busca ciutadans amants de la naturalesa que vulguin aprendre a fer observacions fenològiques i ajudar els científics a estudiar els impactes del canvi climàtic sobre les plantes i els animals. L’objectiu és crear una comunitat d’observadors fenològics que ajudin a complementar les xarxes d’observació fenològica de Catalunya i d’Europa.

RitmeNatura.cat és un dels sis observatoris ciutadans de seguiment ambiental que el projecte europeu Ground Truth 2.0 promou a Europa i Àfrica. Ground Truth 2.0 està liderat per l’Institut d’Educació de l’Aigua de IHE Delft (Països Baixos) i vol demostrar que aquests observatoris són útils i sostenibles en el temps, i com els ciutadans poden compartir dades sobre el medi ambient i assumir un nou paper crucial en el seguiment ambiental, la presa de decisions, la planificació cooperativa i la gestió mediambiental.secte.

Pàgina web de contacte / Compte de Twitter / Flyer promocional

Aquí teniu un dels vídeos que s’emeten durant l’exposició:

Descarregueu-vos el punt de llibre clicant sobre la imatge:

bct_puntrn

També podeu fer un recorregut visual per l’exposició en el següent recull fotogràfic.