CONSULTEU ELS RESULTATS DE LES CURSES D’11 I 6 KM:

https://xipgroc.cat/ca/curses/UAB2023/11-6k/resultats

https://xipgroc.cat/ca/curses/UAB2023/6k/resultats

La Universitat Autònoma de Barcelona i l´Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb la col·laboració i el patrocini de la Universitat de Barcelona i d’Applus+ Laboratories, organitzen la cursa solidària de la UAB en suport a la Marató de TV3. La recaptació de les donacions de la cursa es destinaran a La Fundació la Marató de TV3, que enguany es dedica a la salut sexual i reproductiva.

És la primera vegada que La Marató es dedica a aquesta temàtica, que, segons els professionals de la salut, engloba el conjunt de patologies que afecten més la població, en tots els aspectes de la vida i al llarg de tota la vida. Són malalties que tenen una prevalença (proporció de persones afectades en una població i moment concrets) de 3 milions de persones a Catalunya, i una incidència (nombre de casos nous que apareixen en una població i moment determinats) que s’estima en 210.905 nous casos cada any. Aquestes són xifres significativament elevades que, a més, representen un cost sanitari considerable per al sistema de salut, situat en el 12,2 %. En l’àmbit de la recerca, els equips d’investigació en salut sexual i reproductiva signen el 9 % de les publicacions científiques catalanes, que els posicionen en la mitjana mundial.

La Marató d’enguany vol posar especial atenció en la necessitat de considerar la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la medicina i de la recerca. En concret, la capacitat de la recerca sobre sexualitat i reproducció incidirà en àmbits tan necessaris com la prevenció, el diagnòstic i el tractament d’aquestes malalties en la ciutadania, i especialment en les dones, el col·lectiu més afectat, amb eines avançades com la intel·ligència artificial o la telemedicina, en totes les especialitats implicades i per mitjà de totes les àrees de la recerca. En aquest sentit, es continuarà vetllant perquè la recerca representi l’equilibri poblacional necessari per a la millora de l’esperança i la qualitat de vida de totes les persones.

 La sensibilització sobre la prevenció en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva és cabdal. Per això, La Marató conscienciarà i informarà el jovent, especialment les noies, sobre el fet que la salut sexual i reproductiva té un efecte profund al llarg de tota la vida. D’altra banda, segons les persones expertes, molts problemes que afecten les dones, per la seva especificitat biològica, s’han invisibilitzat o s’han tingut poc en compte al llarg dels segles. Enguany, La Marató vol contribuir a capgirar aquesta situació. 

Esperem que pugueu col·laborar-hi.

Inscriu-t’hi i fes-te voluntari/a!

PATROCINADORS DE LA CURSA