
Paula Siñeriz Casado és una biotecnòloga (Grau, Universitat d’Oviedo) especialitzada en microbiologia ambiental (Màster, Universitat Autònoma de Madrid) asturiana.
Després de completar el seu màster, es va unir a la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat d’Oviedo (UCC+I, 2021-2022) com a gestora de la Nit Europea dels Investigadors i altres activitats de divulgació científica. A la fi de 2022 va passar a formar part de la línia de recerca “Biodiversitat i Funcions de Sistemes Aquàtics” en l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA), com a tècnica de suport a la recerca associada al projecte RIVSTRESS (PID2020-115708RB-C22). Durant la seva estada en ICRA (2022-2024), el seu treball es va focalitzar a estudiar l’impacte que poden tenir diversos estressors (Ej: presència de pesticides, variacions per excés o per defecte de nutrients, temperatura, volum d’aigua, etc.) en l’estructura i funcions de les comunitats d’algues i bacteris que conformen els biofilms fluvials.
El 2025 es va incorporar al grup de recerca GICOM en la Universitat Autònoma de Barcelona, on actualment està realitzant la seva tesi doctoral com a part del programa de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya, en una col·laboració entre aquesta universitat i l’empresa Aeris Tecnologies Ambientals. La recerca de la seva tesi doctoral està emmarcada dins del projecte europeu AquaLoops4Med (I3 Project Grants, GA 101161349), centrant-se en la fermentació en estat sòlid de digestat de residus ramaders per a la producció de bioestimulants i biopesticides. Els seus supervisors són el Dr. Xavier Font i el Dr. Oscar Mauricio Martínez.