#

Carmina Crusafon Baqués

Investigadora

Carmina Crusafon és professora agregada del departament de Periodisme i Ciències de la comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva formació acadèmica consta d’un Doctorat en Ciències de la Informació (UAB), DEA en Estudis Europeus (París 8), Postgrau en Relacions Internacionals (UB) i Llicenciatura en Ciències de la Informació – Periodisme (UAB).

La seva recerca està especialitzada en temes d’estructura de l’ecosistema mediàtic digital (global i supranacional), en polítiques de comunicació (Unió Europea i Amèrica Llatina), en models de negoci periodístic i en la premsa de proximitat.

Ha estat investigadora visitant a la University of Leeds (Gran Bretanya), University of California –Los Angeles (UCLA) (EUA), al SMIT-IMEC de la Vrjie Universiteit Brussel (Bèlgica), i a la Craig Newmark Graduate School of Journalism de la City University of New York (CUNY) (EUA).

Ha impartit docència i conferències en universitats espanyoles i estrangeres. Compta amb experiència professional en el sector audiovisual i en consultoria en comunicació estratègica i corporativa.

Ha estat columnista sobre temes de tecnologia i societat digital a “El Periódico de Catalunya” (2016 – 2021). Ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació en temes de divulgació sobre la digitalització de la nostra societat.

És membre del Patronat de la Fundació.cat com a representant de l’Associació de Mitjans de Comunicació i Informació (AMIC).