#

Joan Negre

E - Investigadors postdoctorals
Col.laborador extern


https://uab.academia.edu/JoanNegre

Actualment treballo al Laboratori d’Arqueologia Quantitativa de la Universitat Autònoma de Barcelona com a investigador postdoctoral associat. La meva recerca se centra en la comprensió de la relació existent entre societat i espai, principalment a partir de la Geoestadística, l’Anàlisi Espacial i altres mètodes quantitatius. També estic interessat en els processos de formalització matemàtica de patrons d’assentament i dinàmiques demogràfiques envers l’anàlisi de les seves estructures espacials. Hi ha quatre aspectes en els que actualment estic treballant amb l’objectiu de desenvolupar una integració més efectiva en el camp de les disciplines històriques: – Geoestadística No-Euclidiana – Processos de Formalització Matemàtica – Modelatge amb Xarxes Neuronals Artificials – Simulació a través de Models basats en Agents Com a principal cas d’estudi, el meu treball té com a objectiu la implementació d’aquests tipus de metodologies en l’estudi del procés d’Islamització a la Mediterrània Occidental. És per això que he dirigit diversos projectes de recerca arqueològica en diferents punts de la vessant llevantina de la Península Ibèrica. Actualment, tracte de fixar un protocol d’actuació per l’anàlisi de les característiques espacials que identifiquen les transformacions històriques de les societats islàmiques medievals.

Actualment treballo al Laboratori d’Arqueologia Quantitativa de la Universitat Autònoma de Barcelona com a investigador postdoctoral associat. La meva recerca se centra en la comprensió de la relació existent entre societat i espai, principalment a partir de la Geoestadística, l’Anàlisi Espacial i altres mètodes quantitatius. També estic interessat en els processos de formalització matemàtica de patrons d’assentament i dinàmiques demogràfiques envers l’anàlisi de les seves estructures espacials. Hi ha quatre aspectes en els que actualment estic treballant amb l’objectiu de desenvolupar una integració més efectiva en el camp de les disciplines històriques:

–          Geoestadística No-Euclidiana

–          Processos de Formalització Matemàtica

–          Modelatge amb Xarxes Neuronals Artificials

–          Simulació a través de Models basats en Agents

Com a principal cas d’estudi, el meu treball té com a objectiu la implementació d’aquests tipus de metodologies en l’estudi del procés d’Islamització a la Mediterrània Occidental. És per això que he dirigit diversos projectes de recerca arqueològica en diferents punts de la vessant llevantina de la Península Ibèrica. Actualment, tracte de fixar un protocol d’actuació per l’anàlisi de les característiques espacials que identifiquen les transformacions històriques de les societats islàmiques medievals.