Aquest estiu li ha arribat el merescut moment de la jubilació al nostre director, Joan Ramon Gómez Escofet, després de 31 anys de dedicació a les Biblioteques de la UAB.

Per celebrar-ho, el passat 20 de juny ens va convidar a un concorregut acte de comiat on s’hi va poder veure molt personal de les biblioteques però també companys de molts altres àmbits de la UAB.

Tot aprofitant que, just el dia anterior, s’havia aprovat el sisè Pla estratègic del Servei de Biblioteques, el fil conductor de l’acte es va centrar en  diverses propostes que se li van fer per al seu pla estratègic personal com a director jubilat, alternant -se les  intervencions de diversos assistents amb les del mateix Joan Ramon.

En el seu parlament va fer una especial  referència als records dels  seus primers temps a la UAB, on va arribar com a director en aquell ja llunyà juliol de 1988. Ja aleshores, va constatar el compromís de les persones que hi havia a les biblioteques, cosa que de seguida el  va fer adonar que es podia treballar amb aquesta garantia de professionalitat que caracteritza el Servei.

 Jo sabia que a les 9 del matí hi hauria una persona molt competent que obriria la Biblioteca d’Humanitats, que obriria la Biblioteca  de Comunicació, que obriria la Biblioteca de Ciències i  que jo no m’havia d’amoïnar. I això era una enorme tranquil·litat. Per tant, sobre  això i amb vosaltres,  he intentat fer la meva aportació, la meva  vida professional  i he tingut molta sort. No he vingut  a un món que estava per fer sinó a un món que ja estava molt fet i molt consolidat.

La relació de fites assolides per l’equip de les biblioteques de la UAB sota la direcció d’en Joan Ramon Gómez Escofet  al llarg d’aquests més de 30 anys és molt llarga. Seguirem la seva tasca a partir del nou Pla Estratègic per continuar assolint-ne de noves i per contribuir, des de les Biblioteques, a oferir un univers de possibilitats a la comunitat universitària UAB.

Servei de Biblioteques