Si vivim a cavall del món real i el virtual, si passem una bona part del nostre temps a les xarxes, i són una poderosíssima eina de comunicació, té sentit limitar l’ús que en fem a l’esfera privada? Si podem descobrir i contactar investigadors de les àrees que ens interessen, si podem difondre la nostra recerca, si podem valorar l’impacte de la nostra feina més enllà dels coneguts factors d’impacte, ens podem permetre no fer-ho?

Les xarxes socials han vingut per quedar-se i de la mateixa manera que les utilitzem a l’esfera privada també les hem d’aprofitar per a la nostra carrera professional.

Ja tenim una identitat digital. Només cal cercar el nostre nom a Google per veure quanta informació sobre nosaltres hi ha a la xarxa. Si ja hi som, el millor que podem fer és cuidar la nostra reputació i assegurar-nos que mostrem tot allò que volem que sigui vist.

Per això hem elaborat una infografia que parla de les principals xarxes socials acadèmiques, de com crear-nos una identitat digital i perquè.

I les respostes no són gens complicades.

Com: creant i mantenint perfils a les xarxes socials acadèmiques més adequades en cada cas. I sabent què podem fer i què no per respectar els drets de propietat intel·lectual i les polítiques editorials

Per què: Per augmentar la difusió, visibilitat i impacte de la nostra recerca, i fer-nos una reputació; per estar al dia sobre el nostre camp d’investigació i per trobar possibles col·laboracions.

Animeu-vos a utilitzar les xarxes socials acadèmiques i traieu-ne tot el profit possible.

Virtudes Guzmán
Biblioteca de Medicina