Companyes i companys, 

Hem començat malament el curs. La gerència ha fet una instrucció restrictiva respecte als estàndards als quals estàvem acostumats, tot reduint a dos dies el treball a distància, sense una justificació clara ni objectiva. A la vegada, sense escriure-ho explícitament, restaura la cobertura dels serveis en horari de tarda donant màniga ampla a les administracions de centre per dur a terme interpretacions de tota mena. Aquesta manera de fer en cap cas es recull l’acord signat de jornades continuades.  

Aquesta instrucció de la qual parlem i els correus informatius de l’Àrea de Gestió de Persones sobre les jornades continuades només són diversos exemples que mostren el modus operandi de la gerència: a cada reunió què assistim falta voluntat negociadora, substituint la negociació per un “t’informo i prenem nota de les teves suggerències…” 

En l’aplicació del nou acord de jornades continuades ja hem detectat que des de les administracions de centre s’està començant a interpretar l’acord amb una perspectiva restrictiva i esbiaixada, establint unes cobertures de serveis, superiors a les establertes amb anterioritat a la pandèmia. Al que s’afegeix que l’Àrea de Gestió de Persones envia comunicats interns informant de la derogació (?) de l’horari Generalitat quan es manté plenament vigent [feu lectura del text de l’acord i compareu amb el que us ha arribat de l’Àrea]. Encara esperem que es comuniqui la rectificació.  

No permetrem que un acord que no deixa marge a la interpretació sigui manipulat  per cada responsable de torn. Si al vostre servei teniu dificultat per poder gaudir-hi, envieu-nos un correu i vindrem per comprovar de primera mà on està el problema. 

També us hem de dir que els dos dies de treball a distància són un mal precedent per encarar la negociació del teletreball a la UAB i sobretot de la seva imminent aplicació. Entenem les prioritats dels serveis en una universitat pública i presencial, però pensem que es vol iniciar les negociacions plantejant un escenari restrictiu d’entrada. 

Ja per finalitzar, informar-vos que la gerència està elaborant un catàleg d’horaris de serveis. Ni Junta ni Comitè, hem rebut cap informació detallada sobre aquests nous horaris, que sembla que la gerència i l’Equip de Govern vol aplicar per Decret i sense negociar-los, trepitjant els nostres drets i els acords signats. Per ara tot el que ens arriba té un fil conductor, es pretén establir uns horaris de servei més amples dels que teníem abans de la pandèmia, menystenint el dret a la conciliació, al teletreball i a l’aplicació del de la jornada intensiva.  

Comminem a gerència i a l’Equip de Govern a reflexionar. Esperem que a les properes comissions negociadores, hi hagi un canvi d’actitud. Si es manté el tarannà impositiu, serà necessari que Junta i Comitè es coordinin i us convoquin per tal de valorar plegats les decisions que considerem oportunes per defensar els nostres drets. 

Salut i lluita! 

Secció Sindical de CCOO a la UAB