A la mateixa negociadora de mitjans de setembre finalment la gerència es va moure en la seva proposta sobre l’aplicació del model de departaments.

Recordem que havíem acordat el model d’estructures i que un cop tancat aquest acord, els mateixos criteris servirien per redefinir la resta d’estructures territorials (Gestions Acadèmiques, Gestions Econòmiques i Unitats Docents) i havíem de concretar aquestes qüestions:

  • La concreció del PAS de C1 16 a C1 18, que com us acabem d’explicar ja està definit.
  • Calia delimitar els criteris sobre els quals s’escolliria la plaça susceptible de requalificació en el cas que afectes a més d’una persona. En aquest punt, finalment la gerència s’ha avingut a acceptar la proposta de la junta d’utilitzar criteris objectius i el més asèptics possibles. Finalment farem servir allò que estableix la normativa de selecció amb l’única l’excepció que la part d’idoneïtat consistirà només en una entrevista no eliminatòria, el pes de la qual encara està per definir. La postura de CCOO i de la Junta és clara. No acceptarem un model on l’entrevista sigui la que defineixi i decideixi aquest “concurs”.
  • Pel que fa al procés d’oposició per les places que han de canviar d’escala. Es va acordar que aquestes oposicions es convocaran al primer semestre de 2022 dins del procés de convocatòria de les places de promoció interna. Que el personal afectat concursarà sobre la seva plaça sense competir amb ningú i que l’examen pràctic serà sobre l’itinerari de la plaça. Aquesta situació afecta a totes les places de totes les estructures que són i esdevindran de doble catalogació.
  • Finalment pel que fa al personal que ocupa una plaça que es requalificarà a gestió i no té la titulació, la gerència finalment s’ha avingut a reconèixer aquesta feina i buscar una solució intermèdia per a aquestes situacions. Estem esperant la concreció d’aquesta.

Si finalment la junta arriba a un acord en tots els aspectes comentats i en la seva aplicació, l’acord serà sotmès a votació en assemblea.