El passat dia 23/11 es va constituir la comissió de seguiment de l’acord de teletreball i vam posar sobre la taula totes les consultes i incidències que ens heu enviat i de les que hem tingut coneixement.

L’explotació de les dades de l’aplicatiu webtime a data 21 de novembre, amb relació a les sol·licituds, són les següents:
– Total sol·licituds rebudes: 776
– Desfavorables: 10
– Amb modificació del nombre de dies: 30
– Pendents de validar: 18

No detallem més les dades perquè considerem que no reflecteixen la realitat. Hem pogut constatar en molts serveis que la sol·licitud de teletreball no s’ha pogut fer respectant el que estableix l’acord, i moltes treballadores i treballadors han rebut pressions per part dels caps orgànics o administracions per tal de demanar menys dies, o bé no poder exercir el seu dret de fer la sol·licitud.

Per aquest motiu vam demanar a la gerència que s’obrís un nou període de sol·licitud i que totes les treballadores i treballadors poguessin fer-la lliurement. La resposta va ser negativa.

També vam denunciar el fet que no s’ha permès demanar 3 i 2 dies de teletreball a setmanes alternes per tal de complir amb la presencialitat dels serveis, tot i que s’ajusta a l’acord de teletreball.

Aquesta setmana es publicaran les resolucions provisionals a l’e-tauler i s’obrirà un període d’al·legacions. Es podran fer a través d’un e-formulari, en el qual, totes les persones que no han pogut fer la sol·licitud per pressions, han vist modificat els dies o bé se’ls ha denegat, puguin exposar la seva situació.

Us animem a fer totes les al·legacions que considereu oportunes argumentant el vostre cas amb detall. I a fer-nos arribar totes i cada una d’aquestes situacions, inclús en el cas que decidiu no presentar l’al·legació.