Ens trobem en un nou procés de negociació de l’acord de cobertures temporals.

L’any 2018 vam signar un acord de cobertures temporals per tal de desterrar l’arbitrarietat amb la qual s’estaven cobrint les places vacants. Aquest acord ha estat vulnerat sistemàticament des de l’Àrea de Gestió de Persones. Entenem que sempre ha de prevaldre el dret a la igualtat d’accés a les places i el compliment dels acords fruit de la negociació col·lectiva.

La nova proposta d’acord que ens presenten la considerem inacceptable i a sobre incompleixen la legislació vigent. Contempla els següents punts:

  • La proposta d’acord recull que les places vacants es convocaran en funció de la planificació de l’AGP. La llei estableix que les vacants s’han de convocar de forma immediata al fet causant de la vacant i així es recull a l’acord vigent. No signarem una altra cosa que modifiqui aquest punt.
  • Es fa una distinció entre les cobertures temporals de les diferents escales: el procediment de les cobertures de totes les vacants ha de ser igual independentment de l’escala.
  • No hi ha planificació ni calendarització de la formació per les habilitacions i exigim garanties, ja que l’acord vigent establia una sèrie de cursos de formació dels que només es va realitzar una única edició i només per l’àmbit de gestió.

En definitiva NO RATIFICAREM el que l’Àrea de Gestió de Persones porta fent des de la signatura de l’acord: incompliment reiterat decidint qui ocupa una plaça vacant “a dit” de forma arbitrària i unilateral.

Recordem a la gerència que els acords són d’obligat compliment i per això, i tot l’exposat anteriorment, com no pot ser d’una altra forma per part nostra, no signarem un nou acord que no millora el vigent i que vulnera els drets de les treballadores i treballadors i s’allunya del sistema de selecció i promoció basat en els principis d’igualtat, capacitat i mèrit i s’apropa més cap a un sistema arbitrari.