Companyes i companys

El passat dimarts 15 vam reunir-nos amb la gerència i el títol de la reunió va ser “Comissió Models de Gestions Econòmiques, Acadèmiques i Unitats Docents”. Arran del que vam escoltar podem constatar que alguna cosa “si mouve”.  

La gerència s’ha mogut. Han modificat la proposta respecte a la qual van presentar al desembre: hi haurà novetats respecte a la qualificació de les places i els  models. Els detalls els presentaran més endavant i van dir que tindrem la documentació i les propostes amb antelació. Ja veurem si és cert, hem sentit moltes vegades la mateixa frase i no s’ha complert.

Una de les novetats és que ara no està clar que les gestions econòmiques canviïn de model i es recentralitzin.  

També s’han mogut en acceptar que efectivament s’estan treballant totes les estructures, tant territorials com centrals (Afers Acadèmics, Economia, Recerca, Desenvolupament i Gestió de Persones).  Expliquen que la idea és fer un mapa general i després posar en calendari les possibles aplicacions. Ens van expressar la voluntat de treballar-lo conjuntament. No van assegurar que es negociaran, però això ja és cosa nostra.  Ara, almenys, han escoltat la proposta  de CCOO, i allà on deien que no es treballarien de forma conjunta, ara diuen que sí. 

Després d’aquesta primera impressió, moltes inconcrecions. No coneixem el que es dedicarà de pressupost per aquestes mesures. Per un costat es va dir que caldria restar places per sumar altres i alhora que el pressupost encara no se sap quin serà perquè depèn de factors externs. 

Per tot el que us expliquem, ens reafirmem en la nostra postura. Constatem els efectes positius del nostre correu de desembre que ha mogut tot l’escenari. També s’ha mogut el cost  total i incrementa la proposta inicial.  Per la part negativa encara ensumem una voluntat de la gerència de decidir a dit i sense criteris transparents qui veurà la seva plaça reclassificada… en aquest punt amb una manca absoluta de voluntat negociadora.  Nosaltres continuarem treballant, en aquest sentit seguim preparant i actualitzant la nostra proposta per les àrees d’Economia i Afers Acadèmics, així com les GA, GE’s i les UDH’s que us presentarem en les properes setmanes.