Companyes i companys,

Des de CCOO us informem de les darreres propostes que hem fet arribar a la Comissió general de formació, i així fer-vos coneixedors de la feina realitzada durant el procés.

Volem fer propostes de futur respecte a l’aprofitament i millora dels cursos d’anglès del personal de la UAB. Per aquesta raó hem demanat a les companyes de formació que ens facilitin un anàlisi de les dades del personal respecte als nivells d’anglès i poder desenvolupar noves línies d’acció. Entenem que la formació en llengües és molt important per gran part del nostre personal, i facilitar la conciliació envers la feina i la formació és una prioritat per a nosaltres. Volem facilitar, per una banda, la realització de cursos de nivell i per altra la realització de cursos específics per col·lectius o necessitats, valorant també l’opció d’incloure en el procés cursos de manteniment per aquelles persones que no fan servir l’anglès cada dia.

També hem exigit ser coneixedors de la formació que es realitza des del punt de vista  dels grups professionals i les escales i a la vegada saber quina és la despesa pressupostària associada. La formació ha de ser equilibrada i justa per totes i tots. I per això hem sol·licitat a la unitat de formació que a la propera Comissió se’ns faciliti aquesta documentació.

I per acabar, però no menys important, també creiem que s’ha de definir la formació necessària i específica per a tots els col·lectius, i que d’aquesta manera les treballadores i treballadors sàpiguen quin és l’itinerari formatiu pel seu lloc de treball.

Lligat a aquest itinerari formatiu, volem acordar un pla de formació per la promoció per a tot el PAS, sense cap límit d’accés com en l’actualitat. Pla de formació, que, per cert, ja es contempla al conveni del PAS laboral. Per aquesta raó hem proposat la creació d’un grup de treball per començar a analitzar l’encaix de l’oferta de cursos per la promoció. Cal afavorir una bona formació que faciliti la promoció dins de la UAB  de tots els treballadors i treballadores.

Aprofitem aquest comunicat per agrair a les companyes de formació la feina i també per animar-les a participar en els equips de treball per avançar en les línies descrites.

De la mateixa manera, convidem a la resta de seccions sindicals que vulguin afegir-s’hi per treballar en aquestes línies i a aquelles persones que a títol individual també vulguin col·laborar, d’una manera més activa assistint a les sessions de treball o fent-nos arribar les seves aportacions per correu.  En tots aquests casos ens podeu enviar un correu a sccoo@uab.cat.

Salut i seguim!!