Tot i que no volem afavorir una dinàmica d’enfrontament que només serveix per a debilitar-nos respecte a la gerència, la nostra sensació és que ens estan passant per sobre. Els detalls els coneixeu. Els fets avalen la nostra opinió. És la manca de negociació el que ens porta a fer aquesta valoració. És important veure on som o que ha passat en els temes que ens interessen com a treballadores de la UAB:

Cobertures temporals: Després de l’assemblea que va decidir que la proposta d’acord no era adient, la gerència continua fent i desfent, incomplint la llei i passant per sobre del dret de totes a la igualtat d’accés a les places. Són desenes de places en comissions de serveis sense concurs, d’acumulacions de tasques i d’encàrrecs de serveis. En tots aquests casos incomplint l’acord vigent i la llei.

No s’ha convocat a la junta, almenys formalment, per tornar a negociar sobre la qüestió. Tampoc sabem si es manté el calendari de formació dels mòduls dels àmbits i el procés d’habilitació. Pensem que la Junta ha d’entomar la qüestió i defensar la voluntat expressada en assemblea per assolir un millor acord. Nosaltres al setembre presentarem una proposta concreta en aquesta línia i esperem que finalment es convoqui una reunió per treballar aquest tema.

Nova normativa de selecció: La gerència ens va presentar fa mesos un calendari molt atapeït de negociació en el que ens presentaven al març una nova normativa de selecció i on al juliol hauríem d’haver acabat la negociació. La darrera reunió es va fer al maig. I sembla que no sabem res més sobre aquest tema. Un fet gravíssim és que el gerent pretenia fer fora a la junta dels tribunals. Es va fer una reunió a l’abril, una altra al maig i ja no se n’ha sabut res més.

CCOO estem treballant per preparar una proposta de normativa que serveixi per fer els concursos més àgils, objectius i transparents. Creiem que us podrem presentar una proposta al després de l’estiu.

Com s’assignen les places a l’acabar les oposicions: En les darreres setmanes s’han acabat diferents processos d’oposicions que comparteixen un punt en comú: La gerència s’ha tret de la màniga les places que s’hi ha assignat. També s’ha inventat la forma en què aquestes places s’han assignat.

Respecte a les places de gestió, ens sorprèn que no s’hagin ofertat totes les places de nivell bàsic vacants a les companyes que han d’iniciar les pràctiques al setembre. No té cap sentit organitzativament i atempta contra el dret de les persones treballadores que participen en aquest procés.

Al procés d’estabilització de l’escala administrativa hem assistit a una vulneració greu de la normativa. La gerència no ha convocat a concurrència les places vacants per tal que tot el personal bàsic de l’escala es pogués presentar i també canviar de lloc o d’horari si així ho desitjava. Ha assignat les places a les noves funcionàries, però no per ordre de prelació del procés. Ha fet una barreja entre les que tenien dret a quedar-se a la plaça que ocupaven i les altres -aquestes sí, per ordre de prelació- podien triar entre una llista reduïda de places. Per cert, tampoc saben si es correspon amb totes les places vacants.