Precarietat no només és tenir una relació laboral temporal. També és fer una feina i no cobrar amb relació a les tasques que realitzes. Això en el nostre cas vol dir ocupar una plaça d’un nivell o categoria i cobrar un salari per sota de la plaça. A la UAB vivim diàriament ambdues situacions.

La llei ha fet passes endavant quant a la temporalitat. Estableix mesures concretes per tal de revertir aquesta situació. Però malauradament la UAB a l’oferta pública del 2023 no les ha fet servir. Des de CCOO demanem al gerent i al rector que en compliment de la legislació vigent convoqui una reunió de negociació amb la Junta amb dos punts a l’ordre del dia.

Per un costat cal que conjuntament revisem les dades de temporalitat, que se’ns presenti la planificació plurianual obligatòria que per ara no existeix. Tenim clar que la gerència va fer malament els números, per tant, caldrà que d’aquest procés surti una oferta pública d’ocupació d’estabilització a part de la qual ja ha estat aprovada. Cal també un compromís del gerent per tal que la convocatòria d’oposicions que s’acaba de publicar es modifiqui pel que fa a la naturalesa de les 34 places que poden quedar en expectativa de destinació. Les 94 places han de ser d’incorporació immediata. No té cap sentit sumar places de desvinculacions del 2023 per després endarrerir la seva incorporació. No entenem com des de la junta s’ha acceptat aquesta idea -que, per cert, no és nova-. Us recordem que quan CCOO tenia la presidència ens vam negar, i per això no va aparèixer així a la convocatòria d’oposicions anterior. Pensem que amb aquest precedent es podia haver tornat a demanar.

Cal revisar la forma en què la UAB fa els nomenaments de personal interí. La modificació de la llei el desembre de 2021 no ha estat aplicada a la UAB i cal que els nomenaments s’ajustin a la legislació vigent. I la gent cobri per la feina que fa. Que la UAB pagui per la plaça que s’ocupa.