El passat dia 5 vam tenir una comissió negociadora.

Va començar la reunió amb un reconeixement dels errors en els plantejaments de fons per part de la gerència. El gerent ens va fer arribar que veia problemes greus en com s’ha gestionat el tema de les estructures. Ens va demostrar que s’havia llegit el comunicat de CCOO i va admetre alguns dels nostres arguments, però no va fer cap proposta concreta.

Des de CCOO vam demanar que com punt inicial s’han d’acordar els efectes retroactius i l’establiment d’un calendari on, al final de la negociació, tota la plantilla veies reflectida la seva estructura. A partir d’aquí, acordar criteris únics per a tots els àmbits i manual d’aplicació objectiu i universal. Vam posar sobre la taula la nostra reflexió i propostes que havíem exposat al nostre comunicat.

La resposta va ser NO a tot. Va deixar clar que ara s’havien de repensar el tema des de 0. Tot i això, ens deien que aquest tema és una prioritat i que hauria d’estar resolt abans d’abril o de març. Que ara la gerència obria un procés de reflexió intern i que no començaríem a negociar fins després del permís de Nadal. Millor amb acord, i si no tirarien pel dret.

Cal dir, però, que sí que va reconèixer un argument que hem posat sobre la taula des de l’inici: Totes les estructures s’han de negociar. En lloc d’unes si i altres no, com s’ha fet fins ara.

El següent punt de l’ordre del dia era la normativa de selecció. Continuem aturats respecte a la presència de la junta als tribunals. Des de CCOO estem treballant en una proposta alternativa a la presentada per la gerència. Volem un procediment ràpid, àgil i objectiu.

També vam tractar sobre les properes oposicions i el seu calendari. El model d’oposicions es va tractar en una tècnica prèvia on no es va arribar a cap acord concret.

Respecte al calendari d’oposicions se’ns va presentar de forma verbal:

– Gener/Febrer concurrències (places bàsiques).

– Concursos C1 21 i C122 vacants.

– Oposicions A2 promoció interna, publicació DOGC juliol.

– A1 externes abans d’estiu.

– A1 promoció interna, no va quedar clar.

De fet, des de CCOO vam qüestionar la proposta de calendari i el fet que les oposicions externes es fessin abans que les de promoció interna. Recordem que en aquestes últimes hi seran tant les de doble grup com les places vacants.

Per part nostra volem que el calendari d’oposicions formi part de l’acord d’estructures i que quedi clar quines places surten externes i quines són convocades per promoció interna.

Respecte a la possibilitat d’aprovar el 2023 una taxa extraordinària d’estabilització es veu que es va produir una reunió sense que fos convocada la gent de CCOO. La força majoritària que va guanyar les eleccions va quedar exclosa de la reunió que ha estat treballant aquest tema. Una vegada demanades les corresponents explicacions les respostes van ser força controvertides. Estem esperant còpia de la convocatòria i veurem si hem d’emprendre alguna acció legal al respecte per aquesta situació. Pel que hem esbrinat de la reunió, no s’ha avançat en la possible oferta pública extraordinària. Sembla clar que l’aposta de la UAB és per la precarietat.

Respecte al pagament en el moment de la jubilació cap novetat i cap proposta per part de la gerència. El pròxim divendres 15 ens han de convocar a una reunió, que encara no ha estat posada en agenda. Però no ens van avançar si ens portaran alguna proposta o si donaran resposta a les que hem plantejat nosaltres.

Salut!