El passat dilluns es va celebrar el darrer Consell de Govern d’aquest any. Malauradament, no s’hi va aprovar una taxa extraordinària de places pel PAS-F tal com havíem proposat des de CCOO. No podem deixar d’assenyalar que és la primera vegada des de 2018 que la llei permet realitzar una oferta pública d’estabilització i la UAB no aprofita aquesta possibilitat.

Ja us avançàvem al comunicat del maig que estàvem perdent l’oportunitat de convocar 50 places. Hem estat posant sobre la taula aquest tema, denunciant i posposant, gairebé en solitari, però no ens n’hem sortit.

Les dades són molt clares, tot i que hi ha qui les nega o les altera. Tenim una plantilla als pressupostos del 2023 de 1029 places i a l’últim llistat que hem rebut hi ha 877 persones funcionàries. Per tant, més enllà de reforços tenim una taxa de temporalitat de gairebé el 15%. Recordem que la llei exigeix estar per sota del 8%.

La diferència entre el nombre de places i el personal funcionari no deixa lloc al dubte. Ara la UAB ha presentat uns pressupostos on s’incrementa la plantilla del PTGAS-F fins a 1049. 20 places més. Benvingudes! Malauradament, seran places precàries perquè la gerència no les ha posat contat. No tenim cap dubte que quan acabin les oposicions que tenim en marxa la taxa de temporalitat continuarà estant per sobre del 8%.

Us volem explicar que al darrer Consell de Govern d’aquest dilluns els nostres representants van demanar al gerent que compleixi la llei, i el personal interí cobri el mateix que el personal funcionari de carrera. Nivell 18 el personal administratiu i el nivell 22 el personal bibliotecari. Hem de dir que el gerent no ens va dir que no. Va reconèixer que és una demanda legitima i lògica i que hi ha sentències que ho recullen. Per tant, esperem que a tornada de vacances el gerent hi reflexioni i acabi donant una resposta positiva a la nostra petició.

Mentre, les nostres accions judicials al respecte continuen en marxa.

No podem deixar de comentar que lamentem el resultat del primer examen del procés d’oposicions en marxa. Creiem que la UAB sembla que ha oblidat com ha de fer les oposicions en els darrers processos.

Ja que ens ho heu demanat diverses companyes a tornar del permís de Nadal convocarem una assemblea per al personal interí per tal que ens pugueu fer arribar les vostres inquietuds i mirar de vehicular propostes per tal de millorar aquests processos i reduir de veritat la taxa de temporalitat i precarietat de la UAB.