Present i futur de les polítiques europees davant l’escenari de les eleccions al Parlament Europeu

Les eleccions al Parlament Europeu, que se celebraran aques mes de maig, dibuixaran els equilibris polítics europeus dels propers anys. De quina manera els nous fenòmens polítics contemporanis – diguin dèficit democràtic, populismes, nacionalismes, euro-escepticismes o crisi de representació dels partits tradicionals afectaran les polítiques europees i nacionals en els propers anys?.

Amb l’objectiu d’ampliar el debat fora dels àmbits acadèmics més tradicionals, aquest cicle de conferències organitzat per la Càtedra Jean Monnet EUPOL (UAB), la Càtedra Jean Monnet sobre Governança de la UE (UPF) i l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (UAB), proposa un debat crític sobre els principals desafiaments a què s’enfronta la política europea.

Destinades a un públic ampli atent a la comprensió dels complexes fenòmens polítics contemporanis, les conferències seran pronunciades per un reconegut grup d’experts en la matèria.

Programa:

23 de maig de 2019
Populismes, nacionalismes i els nous actors de cara a les eleccions al Parlament Europeu

30 de maig de 2019
Diàleg sobre els resultats de les eleccions al Parlament Europeu

13 de juny de 2019
El futur d’Europa davant el nou escenari polític

Més informació

Postdata:
Entevista a Gianfranco Pasquino (UAB Sala de Premsa, 17.6.2019)
Imatges debat 13 juny
Imatges debat 30 maig